ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Ίσως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτή την ανάρτηση αλλά επειδή πολλές φορές «παθών» είναι και ο ίδιος ο δήμος και κατά επέκταση όλοι οι δημότες.
Υπάρχουν δεκάδες μικροπωλητές καθημερινά που γυρίζουν τις γειτονιές και μας έχουν τρελάνει με την ηχορύπανση από τα μεγάφωνα τους. Πλανόδιοι υπήρχαν πάντα όχι όμως σε τέτοιο αριθμό αλλά ούτε και σε τετοια επικινδυνότητα και συμπεριφορά.
Εκτός αυτού πιστεύω πως είναι ένα παρ-εμπόριο εις βάρος των εντίμων εμπόρων που ακόμη και στις λαϊκές θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν τις αποδείξεις τους.
Δεν μπορεί οι πλανόδιοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες ανώτερης κατηγορίας να λειτουργούν χωρίς άδειες και γενικά να είναι πάνω από τον νόμο.
Είναι γνωστό σε όλους πόση ζημιά έχει υποστεί ο δήμος από αφαιρέσεις σχαρών ομβρίων από τους δρόμους για να μην αναφέρω και πολλές ζημιές και κλοπές συμπολιτών μας που ανεξέλεγκτα κυκλώματα «παλιατζήδων» από κάθε πολύ της Ελλάδας έχουν γίνει μάστιγα για τις περιουσίες των συμπολιτών μας.
Η γνώμη μου είναι πως ο δήμος (ή κάποια άλλη υπηρεσία) πρέπει να έχει ένα μητρώο πλανόδιων μικροπωλητών , να εκδίδει μια άδεια με συγκεκριμένη δράση και περιοχή για τον κάθε έναν. Έτσι θα υπάρξει τουλάχιστον όχι μόνο περιορισμός αλλά και έλεγχος για την δράση του κάθε πλανόδιου.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στην ωραία Ελλάδα μας και σε καμμία πολιτισμένη χώρα.
Ελπίζω σε κάποια διευθέτηση αυτού του χρον’ίζοντος ζητήματος για το γενικότερο καλό.

Ένα Σχόλιο στο "ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ"

  1. Η Απάντηση της Υπηρεσίας Ο/Η Ελένη Τατάκου λέει:

    Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος “πλανόδιοι μικροπωλητές”, σας ενημερώνουμε, ότι ο Δήμος Βόλου δεν είναι αρμόδιος για την έκδοση αδειών πλανοδίου εμπορίου. Αρμόδια υπηρεσία είναι η Δ/νση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι για τη χορήγηση άδειας μικροφωνικής αρμόδια είναι η Αστυνομία.

    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
    Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου,
    Ελένη Τατάκου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>