, Πλαστικά μίας χρήσης

Ενόψει της πρωτοβουλίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες μείωσαν σημαντικά την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης όπως πλαστικά καλαμάκια και πλαστικά ποτήρια, ίσως καλό θα ήταν και ο Βόλος ως μια Ευρωπαϊκή πόλη να προσαρμοστεί και να μειώσει την χρήση αυτών των πλαστικών. Τα προϊόντα αυτά δεν ανακυκλώνονται με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην θάλασσα βλάπτοντας την θαλάσσια ζωή και προκαλώντας μεγάλη οικολογική επιβάρυνση. Το να απαγορευτεί η χρήση των πλαστικών μίας χρήσης είναι επικίνδυνα δραστικό και σχεδόν αδύνατο, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι. Θεωρώ ότι αρχικά ο δήμος Βόλου πρέπει να εγκαινιάσει μία πολιτική στα τοπικά καταστήματα κατά την οποία οι καταναλωτές θα ερωτώνται αν επιθυμούν την χρήση πλαστικού μιας χρήσης πχ Καλαμακίου, δεδομένου ότι πλέον υιοθετείται ευρέως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η πρακτική της χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων και ανακυκλώσιμων εναλλακτικών. Έτσι τα περιττά καλαμάκια, ποτήρια κλπ θα μειωθούν σημαντικά και θα ελαττωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και κυρίως των θαλασσών.

Ένα Σχόλιο στο ", Πλαστικά μίας χρήσης"

  1. Η Απάντηση της Υπηρεσίας Ο/Η milfok λέει:

    Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος «Πλαστικά μιάς χρήσης» κι αριθμό 2471 , σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε το μήνυμά σας στις 16/07/2018. Την ίδια ημέρα διαβιβάσαμε το αίτημά σας στο Τμήμα Σχεδιασμού Εποπτείας και Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας και αναμένουμε ενέργειες της υπηρεσίας σχετικά με τις προτάσεις σας.
    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
    Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου
    Κωνσταντία Φώτου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>