ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΟΡΤΩΝ

Παρακαλώ, έπειτα από τηλεφωνικό μου αίτημα προς την υπηρεσία παραπόνων του Δήμου Βόλου, επεσήμανα αυτό που κατά καιρούς έχω ζητήσει από εργαζόμενους που ασχολούνται με τον καθαρισμό χόρτων στην οδό Λαχανά, οι οποίοι ωστόσο κάθε φορά σε προφορικό αίτημά μου προς αυτούς να καθαρίσουν από χόρτα το κομμάτι του πεζόδρομου που εκτείνεται στην οδό Λαχανά αριθμός 52 περίπου (περιοχή Παλαιών) εκτεινόμενο κάθετα από την οδό Σουλίου έως την οδό Σαρανταπόρου, μου απαντούν ότι δεν έχουν σχετική εντολή. Ωστόσο το εν λόγω τμήμα του δρόμου, εκτεινόμενο στα σύνορα της κατοικίας μου, με προσωπική μου επιμέλεια το έχω δεντροφυτέψει (έχω φυτέψει μια τιλιά, μια μουσμουλιά, μια οξιά, δύο ελιές, έναν φίκο) και το φροντίζω ως προς την αφαίρεση των χόρτων και σκουπιδιών την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, με δικές μου δαπάνες (αγορά χλοοκοπτικού μηχανήματος κλπ). Ωστόσο, ο τακτικός καθαρισμός από εμένα πολλές φορές δεν είναι εφικτός διότι κι εγώ εργάζομαι και επιπλέον αναρωτιέμαι για ποιον λόγο δεν καθαρίζεται από την αρμόδια Υπηρεσία. Το όμορο στην κατοικία μου κτίσμα πλέον δεν κατοικείται με αποτέλεσμα τα χόρτα να εκτείνονται πλέον σε όλον σχεδόν τον πεζόδρομο, δημιουργώντας προβλήματα ομαλής διέλευσης ειδικά κατά τις νυκτερινές ώρες. επιπλέον και το σημαντικότερο ίσως, ελλοχεύουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, δεδομένου, ότι το συγκεκριμένο τμήμα του πεζόδρομου, έχει γίνει εστία μόλυνσης και ύπαρξης τρωκτικών και ερπετών (κοινώς ποντίκια και φίδια).
Να μην αναφέρω δε, και ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί καθημερινή δίοδο διέλευσης τουριστών για τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται επί της οδού Λαχανά, επομένως είναι και αισθητικό το ζήτημα.
Να μην αναφέρω τέλος, ότι είμαι μητέρα δύο ανήλικων τέκνων, στα οποία δεν επιτρέπω να περνούν από τον πεζόδρομο, παρότι η αυλή μας «κοιτάζει» εκεί, υπάρχει αυλόπορτα, έχουν ποδήλατα και δεν μπορούν να βγουν έξω να παίξουν.

Ο αρμόδιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Παραπόνων του Δήμου Βόλου, με πληροφόρησε ότι θα επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πρασίνου για τον άμεσο καθαρισμό αλλά τούτο μέχρι και 17/7/2019 δεν πραγματοποιήθηκε.
Ευχαριστώ Μελπομένη Μακρή τηλ.: 6944340943

Ένα Σχόλιο στο "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΟΡΤΩΝ"

  1. Η Απάντηση της Υπηρεσίας Ο/Η milfok λέει:

    Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου κι αριθμό 3104 σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε το μήνυμά σας στις 18/07/2019. Την ίδια ημέρα με το Δ.Υ.250764/2019 έγγραφό μας διαβιβάσαμε το αίτημά σας στη Δ/νση Πρασίνου και αναμένουμε ενέργειες της υπηρεσίας.
    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
    Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου,
    Μίλτος Φωκίδης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>