Αθλητικός Οργανισμός (ΑΟΔΒ)

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βόλου είναι ένα αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ που συστάθηκε στις 15-6-84.
Αποτελεί το φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού και αναψυχής για όλους τους πολίτες της πόλης του Βόλου αλλά και την πραγματοποίηση αθλητικών διοργανώσεων ποικίλου εύρους.

Σημεία αναφοράς του και με τη συνεργασία πάντα και άλλων φορέων (εθνικές ομοσπονδίες, αθλητικοί σύλλογοι, άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθύνσεις εκπαίδευσης κλπ) είναι ο αθλητισμός από τη «βάση του έως την κορυφή» (αθλητισμός για όλους, σχολικός αθλητισμός, αγωνιστικός αθλητισμός, σωματειακός – ερασιτεχνικός αθλητισμός, αθλητικός τουρισμός).

Τα τελευταία χρόνια στην Πόλη του Βόλου και μετά τη διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου δημιουργήθηκε μία έκρηξη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων καθιστώντας την πόλη μας σημαντικό αθλητικό πόλο έλξης με αποκορύφωμα τη ανάληψη των Μεσογειακών αγώνων του 2013
Ο Αθλητικός Οργανισμός διοικείται από δεκαπενταμελές συμβούλιο με πρόεδρο εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Στον ΑΟΔΒ εργάζονται υπάλληλοι με διάφορες ειδικότητες ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των συμπολιτών μας: Προϊστάμενος υπεύθυνος για την όλη οργάνωση και διεύθυνση της υπηρεσίας, γυμναστές για τα προγράμματα αθλητισμού – αναψυχής και αθλητικές διοργανώσεις, γραμματεία, λογιστήριο, φύλακες-γεν. καθηκόντων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και καθαρίστριες.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που λειτουργούν όλο το έτος ενώ οι πολίτες ενημερώνονται σε τακτά διαστήματα από τον έντυπο τύπο, αλλά μπορούν να λάβουν πληροφορίες και από κεντρικά γραφεία του ΑΟΔΒ (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως, τηλ.2421044268-71770) αλλά και στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου www.volos-city.gr (αθλητισμός)

Ο ΑΟΔΒ βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Όλες οι εγκαταστάσεις που είναι υπό την ευθύνη του ΑΟΔΒ, φιλοξενούν άνευ οικονομικού ανταλλάγματος δεκάδες συλλόγους για τις αγωνιστικές, αλλά και τις προπονητικές τους ανάγκες. Επίσης σε συνεργασία με πολλούς αθλητικούς συλλόγους έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και πραγματοποιούνται αθλητικές διοργανώσεις ποικίλου εύρους, τοπικού ενδιαφέροντος, πανελλήνιοι αλλά και διεθνείς αγώνες με τη συμβολή φυσικά και των Εθνικών Ομοσπονδιών.

Κάθε χρόνο με πρόταση του Αθλητικού Οργανισμού που στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, ο Δήμος Βόλου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, βοηθά οικονομικά με επιχορήγηση τα ερασιτεχνικά σωματεία ως «χείρα βοηθείας» στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ