Άλλα Μνημεία

1.  Οικία «Ρήγα» στην οδό Κοραή 91 και Σοφοκλέους Διαθέτει ζωγραφιστές οροφές και χρονολογείται στον 19ο αιώνα.
2.  Οικία Αρτέμιδος και Ελένης Παπαθανασίου, στις οδούς Ιάσονος και Αρτεμισίου

3.  Οικία Άγγελου Αδαμόπουλου στις οδούς Οικονομάκη και Αντωνοπούλου.Κτήριο του 1930, διώροφο με ημιυπόγειο και κάτοψη σε σχήμα Τ.

4.  Δύο αποθήκες του τελωνείου Βόλου.Αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά δείγματα αποθηκευτικών κτηρίων από τις πρώτες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Βόλου.

5.  Δικαστικό Μέγαρο. Αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής δημοσίου κτηρίου της περιόδου του μεσοπολέμου.

6.  Κτήρια καπναποθηκών Σπίρερ, μεταξύ των οδών Βασάνη, Μικρασιατών και Μακρυνίτσας.Αποτελούνται:

α) Από το κυρίως κτήριο των αποθηκών που στεγάζεται με ξύλινη κεραμοσκεπή στέγη σε σχήμα Γ και αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα. β) Από το κτήριο των γραφείων που αποτελείται από ισόγειο και όροφο και στεγάζεται με δώμα.

7.  Κτήριο ιδιοκτησίας Ν.,Α. και Γ. Ηγουμενίδη στις οδούς Ερμού και Σποράδων.Στο κτήριο πρωτοστεγάστηκε το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Είναι συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής και αποτελεί ουσιαστικό τεκμήριο του εργατικού Κινήματος της χώρας.

8.  Οικία ιδιοκτ. Τσικρίκη στις οδούς Γαμβέτα και Ιάσονος.Κτίριο απλό του 20ου αι, που αναπτύσσεται εξωτερικά σε τέσσερα επίπεδα / ισόγειο,δύο ορόφους και σοφίτα. Η βάση του κτηρίου είναι μαρμάρινη. Το ισόγειο φέρει ραβδώσεις στο επίχρισμα και διακοσμητική ταινία που το διαφοροποιεί από τους ορόφους. Τα ανοίγματα του α” ορόφου είναι ορθογώνια.

9.  Οικία Δ. Κατσέμη, στην οδό Μεταμορφώσεως 27 Αρχές 20ου αι. Αποτελείται από υπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και όροφο με συμμετρικές όψεις και έχει κυρίαρχα μορφολογικά στοιχεία: το πολυγωνικό σαχνισί και την ανοικτή βεράντα του ορόφου με τη μνημειακή είσοδο πάνω στην οποία αυτή εδράζεται.

10.  Νεκροταφείο Ταξιαρχών Βόλου και Νέας Ιωνίας. Σημαντικός χώρος της πόλης με αξιόλογα γλυπτά, το οποίο το καθένα ξεχωριστά αποτελούν έργα τέχνης στο είδος τους.

11.  Χάνι Βατσαρέα ιδιοκτ. Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.

 

volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ