ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΓΡΙΑΣ »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΓΡΙΑΣ »ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΓΡΙΑΣ »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ -ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ -ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ -ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΩΝΑΚΙ)»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο:«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΩΝΑΚΙ)»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΜΕΔ και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο:«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΩΝΑΚΙ)»

Δελτίο Τύπου – Δωρεάν Παροχή Ψυχολογικής Στήριξης στο Δήμο Βόλου για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

 

 

 

 

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Δωρεάν Παροχή Ψυχολογικής Στήριξης στο Δήμο Βόλου για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, στα πλαίσια Κοινωφελών Δράσεων 2018-2019 με χαρά γνωστοποιεί την έναρξη μιας νέας δυνατότητας για τους συνδημότες μας για παροχή δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης. Το πρόγραμμα αυτό, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε στοχεύει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των πολιτών του Δήμου Βόλου και δίνει το δικαίωμα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -ανέργους, δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, δικαιούχους διεθνούς προστασίας- να συμμετέχουν δωρεάν.

Τις συνεδρίες αναλαμβάνει εφεξής και για έξι μήνες η κ. Γκάμπου Ελένη-Πηνελόπη, Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ωφελούμενη της Κοινωφελούς Δράσης 2018-2019. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη 10.00πμ-14.00πμ, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο κτίριο Στρεφτάρη, Τοπάλης 97 με Γαλλίας, με προγραμματισμένα ραντεβού, κατόπιν συνεννόησης.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος καλείτε Δευτέρα εώς Πέμπτη 09.00 με 13.00 στο τηλ. 2421022745.

Δελτίο Τύπου – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΝΗΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΝΗΜΗΣ

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου , το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ -Υγείας ), σχεδίασε και υλοποιεί με την συνεργασία της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer προληπτικό πρόγραμμα ελέγχου μνήμης.
Βασικό μέλημα του ΚΕΠ Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας, οικονομικής ευμάρειας και ασφαλιστικής ικανότητας με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Το Τεστ Μνήμης είναι μια ωριαία ανιχνευτική διαδικασία που βοηθά να εντοπισθούν πιθανές δυσκολίες μνήμης, κρίσης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και μάθησης. Διεξάγεται από εκπαιδευμένους ψυχολόγους και για την διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται τηρείται το απόρρητο.
Για την δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας (Τοπάλη 14) και στο τηλέφωνο 2421034121.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα οριστεί μέχρι και την εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων.

Ενημερωτική Εκδήλωση «ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ – ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΡΤΑ» στις 19/1/2019

 

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα ενόψει των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και περιφερειακών) εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Μαΐου 2019 – Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους 28/2/2019

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ: Αστικής & Δημοτικής κατάστασης

Ταχ.Διεύθ.Τοπάλη 12-Δημητριάδος

Τ.Κ.38221 Βόλος

Email:dimotologio@volos-city.gr

Πληροφορίες : Μίσσιος Λεωνίδας

Τηλ:24210 37513

Fax:24210 34454 

Βόλος 10-01-2019

Αριθ. Πρωτ.:1921

ΘΕΜΑ: Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα ενόψει των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και περιφερειακών) εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Μαΐου 2019 – Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με την αριθμ.38 /24-12-2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα μας χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας .

Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες της Ένωσης μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Στην ειδική περίπτωση που ευρωπαίοι πολίτες θα επιλέξουν να ψηφίσουν συνδυασμούς /υποψήφιους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.

Οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα ,οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του τόπου κατοικίας τους.

Οι πολίτες της Ένωσης ,εφόσον το επιθυμούν ,αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τα αξιώματα του δημάρχου, του δημοτικού συμβούλου και του μέλους του περιφερειακού συμβουλίου, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων ,σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 10 και 48 του ν.4555/2018.

Για την εγγραφή του στον ειδικό εκλογικό κατάλογο κα την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ,ο κοινοτικός εκλογέας οφείλει να κατοικεί στο δήμο ή να καταδεικνύει καθ΄οιονδήποτε τρόπο μια, έστω,προσωρινή εγκατάσταση.

Η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ,ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευροεκλογών του 2019 ,λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου μας (Τοπάλη 12-Δημητριάδος) και στα τηλέφωνα 2421025536 και 2421037513, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΣΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

 

 

Απόφαση αντικατάστασης αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών -Δόμησης -Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Αθανασίου Σταυρίδη

 

Απόφαση αντικατάστασης αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών -Δόμησης -Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Αθανασίου Σταυρίδη 

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων ’18 – ’19

Πρόγραμμα Εορταστικών ΕκδηλώσεωνΠρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων

Δελτίο Τύπου για το 8th Argo Film Festival από 19-21 Δεκεμβρίου 2018

 Δελτίο Τύπου

8th Argo Film Festival 

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το 8ο Αrgo Film Festival θα πραγματοποιηθεί σε ένα τριήμερο πλαίσιο εκδηλώσεων από την Τετάρτη 19 έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  2018, στον ιστορικό Κινηματογράφο Αχίλλειον στην παραλία του Βόλου.

Την Τετάρτη στις 7.00 μ.μ θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία, από το Φεστιβάλ των Καννών, “Good Time, ενώ την Πέμπτη, την ίδια ώρα, η υποψήφια ταινία για Χρυσές Σφαίρες, “Grandma”, της εταιρίας 1821 MEDIA του ιδρυτή Terry Dougas.

Την Παρασκευή, στις 6.00μ.μ, θα λάβει χώρα η προβολή των Δέκα Φιναλίστ Μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ των 107 ταινιών που εξέτασε η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Ενώ στις 9.00μ.μ θα ακολουθήσει η Βράβευση τωνΤριών Καλύτερων ταινιών, οι οποίες θα αναδειχθούν από τις ψήφους του κοινού, καθώς και η Απονομή του Μαρμάρινου Αστεριού στην καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιό Άννα Φόνσου. Συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το 8ο Αστέρι στο Τοίχο του Κινηματογράφου Αχίλλειον, όπου ήδη φιλοξενούνται τα αστέρια των προηγούμενων ετών.

Η Άννα Φόνσου μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, χορό με τη Ραλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το 1957 .΄Ενώ το 1965, ίδρυσε το Προσκήνιο μαζί με τους Αλέξη Σολομό και Αιμίλιο Χουρμούζιο.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, σχεδόν αποκλειστικά πρωταγωνιστικούς ρόλους, τόσο σε δραματικές όσο και σε κωμωδίες μαζί με διάσημους κωμικούς όπως ο Θανάσης Βέγγος με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες. Πρωταγωνίστησε στη Λυρική Σκηνή στους Απάχηδες των Αθηνών, ενώ από το 2001 ανήκει στο δυναμικό του ΚΘΒΕ.

Το 1997 ίδρυσε με δικό της κεφάλαιο το κοινωφελές ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού» για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, του οποίου αποτελεί ισόβια πρόεδρο. Κατά καιρούς ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις τα έσοδα των οποίων διατίθενται επίσης στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Το 2016 βραβεύτηκε με το βραβείο Νικολάου Καρόλου της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της δράση σχετικά με το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Από σήμερα έως τις 20/12/2018 και ώρα 23:59μπορείτε να συνεχίσετε να μπαίνετε στο  www.argofilmfestival.com όπου θα κάνετε την εγγραφή σας για να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία και να αναδείξετε τη νικητήρια τριάδα για φέτος.

* Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που κάθε χρόνο στηρίζουν τη διοργάνωση αυτή και πιο συγκεκριμένα τους κ. Καρακάνα, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ΕΨΑ, Azzouro Café που θα φιλοξενήσει και το after party της βραδιάς, Πετράδι που φιλοτεχνεί κάθε χρόνο τα βραβεία μας, το Xenia Domotel Volou και το Volos Palace για την φιλοξενία των Διασήμων καλεσμένων, καθώς και το Foto Karmi για την φωτογραφική κάλυψη του event.

Επίσης και τους Makis Taste it, Ουζερί Μιμίκος, Nikos & Themis, Μπαχάρικο, Κρέατος Τέχνη και το TRT για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

 

volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ