ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δήμου Βόλου για τους διακιουχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) σχετικά με την ενταξή τους στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Βόλου ενημερώνει τους δημότες του, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), ότι με βάση την Υπουργική Απόφαση αρ. 23/οικ. 17108/875/10-4-2017(ΦΕΚτ.Β1474/28-04-2017), από 1ης Ιουνίου 2017, καθίστανται και δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.).

Για να υπαχθούν, όμως, σ΄ αυτό θα χρειαστεί να το δηλώσουν ηλεκτρονικά, τροποποιώντας αναλόγως την αίτησή τους (Κ.Ε.Α.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://keaprogram.gr/

Η τροποποίηση γίνεται είτε απευθείας από τους δικαιούχους, είτε μπορούν να απευθύνονται  στα  σημεία εξυπηρέτησης του  Δήμου Βόλου.

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας) τηλ.:2421353118-110

Υλοποίηση Δημόσιων τοιχογραφιών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στο Μουσείο Πόλης

«ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ,

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

( Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. )»

Διεύθυνση Πολιτισμού

 

Δελτίο τύπου

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΣΕ)

Ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου εγκαινιάζει από τη φετινή χρονιά μια μοναδική συνεργασία με την ομάδα Urbanact, για τη δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών σε κτίρια της πόλης μας με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Η Urbanact είναι διάσημη ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες της και αρκετά έργα της έχουν στολίσει την πόλη μας, σε σχολικά κτίρια, στο λιμάνι, στα παλαιά κ.α.
Για το 2017 η συνεργασία ξεκινά τις επόμενες μέρες, με την υλοποίηση μιας δημόσιας τοιχογραφίας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» του αθλητικού συγκροτήματος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρο Βόλου, στη περιοχή Νέας Δημητριάδας και με μια τοιχογραφία στην εξωτερική επιφάνεια-τοιχείο του ΟΣΕ απέναντι απο το Μουσείο της Πόλης. Οι τοιχογραφίες θα υλοποιηθούν από τις 26 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2017.
Παράλληλα ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου θέτει υπό την αιγίδας του και στηρίζει το ευρωπαικό πρόγραμμα «Urbanartventures II» το οποίο φέρνει στην πόλη μας η Urbanact το διάστημα από 10 έως 21 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό απο τις χώρες Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Ισπανία και Γερμανία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σαν στόχο του την ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της δημόσιας τοιχογραφίας και πως αυτή η τέχνη μπορεί να συμβάλει, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση και «ανάπτυξη» του αστικού τοπίου και στην προώθηση σημαντικών κοινωνικών αξιών, την ενθάρρυνση των νέων για ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Όλες οι τοιχογραφίες είναι «ανοιχτές» στο κοινό, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά την υλοποίησή τους και να συνομιλούν με τους καλλιτέχνες ενώ θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες όπου σε συγκεκριμένες επιφάνειες θα μπορούν να συμμετέχει και το κοινό.
Για πληροφορίες και για την εξέλιξη των έργων μπορείτε να επισκέφτεστε την ιστοσελίδα της urbanact:  urbanact.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» στις 28/6/2017 στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΙΩΛΚΟΣ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακρίβου   «Τελευταία νέα από την Ιθάκη»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, το Στέκι Πολιτισμού Μετα-Μορφώσεις (ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ), τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Η Πένα, παρουσιάζουν το νέο βιβλίου του συντοπίτη μας συγγραφέα- εκπαιδευτικού, Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη», την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στις 8.30 μ.μ., στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος Πολιτισμού και Διευθυντής της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ της Αθήνας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πόπωτα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πηνελόπη, Τηλέμαχος, Ποσειδώνας, Ευρύκλεια, Ωραία Ελένη, Αγαμέμνονας, Αχιλλέας, Αθηνά, Λαέρτης, Νέστορας, Ερμής, Λευκοθέα, Οδυσσέας… Είναι μερικοί από τους ήρωες (ή τους λιγότερο ήρωες) που “κατοικούν” στο πρόσφατο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου, με τίτλο ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ (εκδόσεις Μεταίχμιο). Οι 26 ιστορίες του βιβλίου είναι εμπνευσμένες από αντίστοιχα ομηρικά πρόσωπα, όμως η δράση τους τοποθετείται στα νεότερα χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Έτσι, Τηλέμαχος είναι το τσιγγανάκι που νοσταλγεί τον πατέρα του, Αθηνά είναι η προστάτιδα των αγαπημένων της, Λαέρτης γίνεται ο Κολοκοτρώνης όταν σπαράζει για τον αδικοχαμένο γιο του, ο βασιλιάς Μενέλαος μετουσιώνεται σε χωροφύλακα, σε Ερμή μεταβάλλεται ένας Τούρκος αγγελιαφόρος, Αντίκλεια είναι η μάνα που νοιάζεται για τον γιο της, η Καλυψώ γητεύει έναν χήρο πατέρα φοιτητή, η καπάτσα που λέει τα χαρτιά μετατρέπεται σε Τειρεσία, ο Νέστορας διαπρέπει ως επιδέξιος βιοπαλαιστής του προηγούμενου αιώνα, ο Καβάφης μεταμορφώνεται σε Μέντορα, το άταφο Κρητικόπουλο των βαλκανικών πολέμων γίνεται ένας άλλος Ελπήνορας, Ευρύκλεια είναι η τροφός ελιά…

“Καπετάνιος” και σ΄ αυτό το ταξίδι είναι ο Οδυσσέας. Μονάχα, όμως, που πρόκειται για έναν Οδυσσέα έκπληξη.

Ο Κώστας Ακρίβος γεννήθηκε στις Γλαφυρές Βόλου το 1958. Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει δεκατέσσερα αφηγηματικά βιβλία και πήρε μέρος σε συλλογικές εκδόσεις, ανθολογίες, καθώς και στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Μυθιστορήματα και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες. Συνεργάστηκε με το ΕΚΕΒΙ στα προγράμματα “Λέσχες Ανάγνωσης” και “Συγγραφείς στα σχολεία”. Το 2013 παρουσιάστηκε στο Ιμαρέτ Καβάλας το θεατρικό του έργο “Ο γηραιός πατήρ μου” από το φεστιβάλ Φιλίππων, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Διηύθυνε τη σειρά ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ήταν ο συντονιστής της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων».

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου, θα συμμετέχουν σχολιάζοντας δημιουργικά τα μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης του στεκιού πολιτισμού Μετα-Μορφώσεις, το οποίο υποστηρίζεται από το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και εθελοντές. Η Ομάδα Ανάγνωσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2016, πετυχαίνοντας το μοίρασμα της αναγνωστικής εμπειρίας, την απόκτηση νέων λογοτεχνικών εμπειριών και τη διεύρυνση του ορίζοντα προσδοκιών των μελών της.

Επίσης, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ν. Θρασυβούλου, ο οποίος πέρα από την ιδιότητά του ως Δ/ντής Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ της Αθήνας , επί 10 χρόνια υπήρξε Ραδιοφωνικός Παραγωγός και Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής στο ΒΗΜΑ FM 99,5. Σήμερα είναι υπεύθυνος του κύκλου «Συναντήσεις με Συγγραφείς»  και «Θεατρικές συναντήσεις».

Πρόσκληση Τελικής Φάσης Β” Περιφέρειας Παγκορασίδων Ρυθμικής Γυμναστικής στις 25/6/17

ΠρόσκλησηΠρόσκληση

Πιλοτικό πρόγραμμα για την έγκαιρη διάγνωση της Κατάθλιψης στο Δήμο Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δωρεάν έλεγχος μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών

Δωρεάν έλεγχος μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών από εξειδικευμένους ψυχολόγους του κέντρου

(Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας , ΚΕΠ- ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Βόλου με την συνεργασία της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer)

Ανακοινωση Παράτασης συμμετοχής εμποροπανήγυρης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 2017

Το Σινέ Ιωλκός ανοίγει την αυλαία του για έκτη χρονιά

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΄΄ΙΩΛΚΟΣ’’

Το Σινέ Ιωλκός ανοίγει την αυλαία του για έκτη χρονιά            

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες στα θερινά τα σινεμά
Νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά”“

Πράγματι, οι θερινοί κινηματογράφοι, με την ομορφιά και τη δροσιά τους, είναι μικρές οάσεις στη στρυμωγμένη μεγαλούπολη και αποτελούν μια μοναδική καλοκαιρινή απόλαυση και μια ολοκληρωμένη έξοδο που ξεπερνά την κινηματογραφική εμπειρία.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός» , σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου για έκτη συνεχή χρονιά , ξεκινά τις κινηματογραφικές του προβολές , στην όμορφη και καταπράσινη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.

Κάθε χρόνο « οι πιστοί φίλοι» του Σινέ Ιωλκός περνούν υπέροχες βραδιές ξενοιασιάς , απολαμβάνοντας την υπέροχη δροσιά της αυλής του Αρχοντικού, ενώ παρακολουθούν και την αγαπημένη τους ταινία. Ειδικά για φέτος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Οι προβολές αρχίζουν στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 , οι δε ταινίες που θα προβληθούν είναι :

  • Τετάρτη 21 Ιουνίου 9.30 μ.μ

Θεέ μου, τι σου Κάναμε 

Κωμωδία 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ  Λομπί, Ελοντί Φοντάν

 

  • Τετάρτη 5 Ιουλίου 9.30 μ.μ 

Το Απαγορευμένο Ποδήλατο 

Κοινωνική 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′

Σαουδαραβική ταινία, σκηνοθεσία Χάιφα Αλ-Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Αμπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ

  • Τετάρτη 19 Ιουλίου , 9.30 μ.μ

Η κλέφτρα των βιβλίων 

Κοινωνική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 131′

Αμερικανογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ με τους: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουάτσον, Σόφι Νέλις

Τετάρτη 2 Αυγούστου, 9 μ.μ

Ένας Χωρισμός

Δραματική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123′

Ακατάλληλη κάτω των 13 ετών

Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι

  • Τετάρτη 16 Αυγούστου, 9 μ.μ

Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά

Κοινωνική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ με τους: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μάνις Νταγιάλ

  • Τετάρτη 30 Αυγούστου, 9 μ.μ

Το Δέντρο και η Κούνια 

Κοινωνική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μαρία Ντούζα με τους: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάνα Καράνοβιτς

Επίσης την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 8.30 μ.μ

Ο Πόλεμος των Κουμπιών

Παιδική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γίαν ΣΆμιέλ με τους: “Ερικ Ελμοσνινό, Ματίλντ Σενιέ, Αλέν Σαμπά, Βενσάν Μπρε

Aντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

Σε περίπτωση δε κακοκαιρίας η ταινία θα προβάλλεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη.

Ανακοίνωση της Δ/νσης Προγραμματισμού

Η Δ/νση Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, λόγω εργασιών επισκευής της στέγης του κτηρίου Σπίρερ, θα λειτουργεί προσωρινά για τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη 13-14/7/2017 στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421350173-4 (Γραφείο Δημάρχου)

volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ