6ο Bazaar βιβλίου στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο στις 11 Ιουνίου 2017

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου th, 2017 στις 13:22 Εκτύπωση Εκτύπωση

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΩΛΚΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Αρχοντικό Ζαφειρίου ανοίγει και πάλι για να φιλοξενήσει το 6ο Bazaar βιβλίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « ΙΩΛΚΟΣ» διοργανώνει το 6ο Bazaar βιβλίου, σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού την 11η Ιουνίου 2017 , ημέρα Κυριακή από το πρωί στις 10 έως το βράδυ στις 8 , στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.

΄Οσοι θελήσουν να επισκεφθούν το Bazaar βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία όλων των ειδών , όπως τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κοινωνικά , ιστορικά , ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά σε πολύ χαμηλές τιμές , ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην επιτυχία του σκοπό για τον οποίο πραγματοποιείται.

Τα βιβλία τα οποία θα εκτεθούν στο Bazaar προέρχονται από προσφορές δημοτών ,φίλων και εκδοτικών φορέων , ενώ θα διατεθούν προς πώληση με ένα συμβολικό ποσό (1-5 ευρώ) στους ενδιαφερόμενους.

Τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν από το Bazaar θα διατεθούν σε τρόφιμα, στις άπορες οικογένειες της περιοχής και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια σε αυτές τις οικογένειες .

Σήμερα δυστυχώς στην περιοχή μας καθημερινά ενημερωνόμαστε για περιστατικά ατόμων ή οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους , αφού ακόμα και αυτό το μικρό εισόδημά τους συνεχώς συρρικνώνεται, είτε δεν υπάρχει πλέον , λόγω απώλειας της εργασίας τους. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτών των ημερών καλύπτοντας σε πολύ μικρό βαθμό τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φιλοδοξούμε , ούτε έχουμε και την αυταπάτη ότι με την πρωτοβουλία μας αυτή θα λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, αλλά ως μια πράξη συμβολισμού επιδιώκουμε να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία και να καταδείξουμε ότι με την αλληλεγγύη και το βλέμμα στον διπλανό μας μπορούμε να ανταπεξέλθουμε την βαρύτητα των περιστάσεων.

΄Ετσι λοιπόν το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις και τα έσοδα τα οποία προκύπτουν από αυτές στο μεγαλύτερο βαθμό διατίθενται στο τομέα της κοινωνικής παρέμβασης και αυτό γιατί απόλυτη πεποίθησή μας είναι ότι ο Πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε ότι έχει σχέση με την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας.
Παράλληλα με την έκθεση βιβλίου το πρωί και συγκεκριμένα στις 11 η ώρα θα βρίσκεται στο χώρο του Bazaar ο αγαπημένος συντοπίτης μας συγγραφέας και εκπαιδευτικός Διονύσης Λεϊμονής, ο οποίος θα υλοποίησει ένα εκπαιδευτικό -ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, με τίτλο « Παιχνίδια γραφής με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή».

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής παίζοντας με τις λέξεις θα επιχειρήσει ένα παιχνίδι γραφής με παιδιά 7-12 ετών. Πώς φτιάχνουμε γοητευτικούς ήρωες; Πώς συνταιριάζονται σε μια ιστορία; Ελάτε να παίξουμε, να μάθουμε να χαρούμε πλάθοντας αστείες ιστορίες…
Επίσης στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών στα ανθρώπινα δικαιώματα ( ηλικίας 9 έως 12 ετών ). Με τη χρήση βιωματικών ασκήσεων και μεθόδων και με τεχνικές μη τυπικής εκπαίδευσης γίνεται προσπάθεια αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την υπεράσπιση και εφαρμογή τους στην καθημερινή τους ζωή, την οικογένεια, το σχολείο. Οι παραπάνω ασκήσεις συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό εκπαίδευσης COMPASITO ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Προτεινόμενη Δραστηριότητα: «Ω! Τι υπέροχος κόσμος!»

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Νικολέτα Τσαμανδούρα , Κοινωνική Λειτουργό MSC, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Συμβούλιο της Ευρώπης .
‘ Οσοι δε επισκεφθούν το Bazaar βιβλίου θα μπορέσουν να απολαύσουν το καφέ τους ή το αναψυκτικό τους , συνοδεία γλυκισμάτων στην υπέροχη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου .
Τέλος εάν κάποιοι από τους φίλους του Κέντρου Πολιτισμού επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα βιβλία τους προκειμένου να διατεθούν στο Bazaar μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 6978 873637.

volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ

  • RSS
  • Newsletter
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • YouTube
  • 104.6fm
  • Wikipedia