Χαιρετισμός

Η Αγχίαλος παλαιότερα ονομαζόταν Φθιώτιδες Θήβες. Με το όνομα αυτό είναι γνωστές δύο αρχαίες πόλεις στο νομό Μαγνησίας . Η μία παραθαλάσσια όπου εκτείνεται στο χώρο της Νέας Αγχιάλου η οποία ιδρύθηκε το 1906 από πρόσφυγες κατοίκους από την τότε Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Την ύπαρξη της άλλης πόλης μας καταμαρτυρούν τα ερείπια που βρίσκονται στη πλαγιά ενός λόφου του χωριού Μικροθήβες ,η οποία μας είναι γνωστή από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από το 1907 έως σήμερα.

Η πόλη της Νέας Αγχιάλου απέχει μόλις 19 χλμ από το Βόλο με εύκολη πρόσβαση καθώς η πόλη είναι χτισμένη πάνω στον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσ/κης. Μια πόλη με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά κατά τη διάρκεια των παλαιοχριστιανικών χρόνων έως και το τέλος του 7ου αιώνα .Η ακρόπολη της Πυράσσου ,το επισκοπικό μέγαρο , η βασιλική του αρχιερέως Πέτρου είναι μερικά από τα πιο γνωστά μνημεία που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει.

Η παραλία με την σπάνια μαύρη αμμουδιά και η πεντακάθαρη θάλασσα αποτελούν μια πρόσκληση για τον καθένα να απολαύσει όχι μόνο το μπάνιο του αλλά και ένα περίπατο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου του ο επισκέπτης θα μαγευτεί από το γραφικό λιμανάκι.

Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε και να απολαύσετε τη διαμονή σας.


volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ

 Edit Translation