Λάθος σήμανση

Στην οδό Ζάχου (με Φερών, βλέπε μαρκερ) πρόσφατα βάψατε το δρόμο με βέλη πορείας. Ενώ ο δρόμος έχει μια λωρίδα εσείς τοποθετήσατε αριστερά βέλος το οποίο παραπέμπει σε πορεία μόνο αριστερά και ευθεία και δεξιά βέλος το οποίο παραπέμπει μόνο δεξιά και ευθεία. Αυτό σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι λάθος. Δεν νοούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας 2 βέλη. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ όταν ένα αυτοκίνητο κινείται σε μονή λωρίδα και θέλει να στρίψει αριστερά πρέπει να κινηθεί στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος ενώ όταν θέλει να πάει ευθεία ή δεξιά να κινηθεί στο δεξιό μέρος. Με τον τρόπο που έχετε τοποθετήσει τα 2 βέλη εάν γίνει τροχαίο ατύχημα τι θα ισχύσει, η σήμανση που έχετε βάλει ή ο ΚΟΚ (καθώς ο δρόμος δεν έχει χωριστεί σε 2 λωρίδες με την κατάλληλη διαγράμμιση).
Επομένως είτε το αριστερό βελάκι θα πρέπει να παραπέμπει σε πορεία ΜΟΝΟ για στροφή αριστερά και να σβηστεί το ευθεία Η να τοποθετήσετε επί του τμήματος της Ζάχου από την Κωλλέτη μέχρι την Παπαδιαμάντη διαγράμμιση 2 λωρίδων διότι δεν υπάρχει. Να σημειώσω ότι μετά την Παπαδιαμάντη η Ζάχου έχει 2 λωρίδες και προφανώς για αυτό ξεγελάστηκαν τα συνεργεία βαψίματος. Παρόλα αυτά μπορείτε να ρωτήσετε και την Τροχαία ή να συμβουλευτείτε τον ΚΟΚ.
Ευχαριστώ και παρακαλώ να διορθώσετε το πρόβλημα άμεσα καθώς εάν γίνει τροχαίο ατύχημα στο σημείο θα υπάρξει μεγάλο μπέρδεμα και προφανώς να κινηθούν και κατά του δήμου ο οποίος έβαλε λάθος σήμανση)

One Comment to "Λάθος σήμανση"

  1. The Answer Service Ελένη Τατάκου says:

    Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος «λάθος σήμανση» , inform you that we received your message on 27/04/2016. On the same day with D.Y. 640/2016 έγγραφό μας διαβιβάσαμε το αίτημά σας στη Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας και αναμένουμε ενέργειες της υπηρεσίας.
    Thank you for your communication with the website of the Municipality of Volos and useful information.
    From the Office of Management and Communication Help Citizens with the Municipality of Volos,
    Ελένη Τατάκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>