Ελιά–Λάδι
Η Ν.Αγχίαλος , χάρη στο εύκρατο κλίμα και στη μορφολογία του εδάφους παράγει λάδι και ελιές που είναι αρίστης ποιότητας .Πολλοί αγρότες έχουν εντάξει τα στρέμματά τους στη βιολογική καλλιέργεια .Οι ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια γι’αυτό και οι αγρότες της περιοχής προσπαθούν όσο το δυνατό να παράγουν χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτερης ποιότητας λάδι. Το ελαιόλαδο θεωρείται αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Τσίπουρο–Ούζο
Το ούζο παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα ,ανήκει στην γενική κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με άρωμα άνισου .Είναι το προϊόν της απόσταξης στέμφυλων και άλλων σακχαρούχων πρώτων υλών , που έχουν αρωματιστεί με σπόρους άνισου .
Το τσίπουρο είναι κατά κανόνα το καθαρό προϊόν της απόσταξης στέμφυλων χωρίς αρωματισμό . Το τσίπουρο είναι άχρωμο και έχει υψηλό αλκοολικό βαθμό γι’αυτό και πίνεται σχεδόν πάντα αραιωμένο συνήθως με νερό. Είναι γνωστό σ’ όλους ότι η Μαγνησία έχει πολύ καλό τσίπουρο και τσιπουράδικα όπου σερβίρουν εξαιρετικούς μεζέδες.



















