Απαγόρευση καπνίσματος

Αν και είναι γνωστό ότι από το 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, ελάχιστα είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εφαρμόζουν το νόμο. Σε οποιαδήποτε καφετέρια και σε οποιοδήποτε εστιατόριο αν πάτε, στο κέντρο, στην παραλία, στα Παλιά, στη Νέα Ιωνία, στην Αγριά κ.α. θα συναντήσετε ένα πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο αποτελεί κύρια αιτία για έναν επισκέπτη/πελάτη να αποκομίσει τη χείριστη άποψη τόσο για το ίδιο το μαγαζί όσο και για την πόλη μας. Οι διαρκείς κλήσεις στο 1242 για καταγγελίες δεν εξυπηρετούν στο ελάχιστο. Η δε Ελληνική Αστυνομία, αν κι έρχεται επιτόπου σε περίπτωση καταγγελίας, κάνει τα στραβά μάτια στα διπλανά καταστήματα, χωρίς ποτέ να έχει προγραμματισμένες εξόδους, έστω και για απλές συστάσεις. Η κατάσταση είναι τραγική και, εάν θέλουμε την πόλη μας να πάει μπροστά και να λέγεται ευρωπαϊκή, η παύση καπνίσματος σε όλους αυτούς τους χώρους πρέπει να εφαρμοστεί ΠΛΗΡΩΣ. Κύριε Δήμαρχε, στους χώρους εστίασης του Μονακό κανείς δεν καπνίζει. Πιστεύω σε εσάς και στα έργα σας και το λιγότερο που περιμένω εγώ και χιλιάδες άλλων συμπολιτών μου είναι να δώσετε ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτήν την ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία μας κατάσταση που επικρατεί. Ας ξεκινήσει από την πόλη μας το καλό παράδειγμα. Σας ευχαριστώ.

8 Σχόλια στο "Απαγόρευση καπνίσματος"

 1. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Συμφωνώ!!!

 2. Ο/Η Σταυρούλα λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα!Σεβαστείτε την υγεία μας τώρα!!!

 3. Η Απάντηση της Υπηρεσίας Ο/Η Αιμιλία Κραβαρίτη λέει:

  Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος «Απαγόρευση Καπνίσματος», σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (2ας Νοεμβρίου 135, τηλ. 24213 55804, ηλ. ταχυδρ. : dimyg.kmer.magn@thessaly.gov.gr).
  Οι Δήμοι δε διαθέτουν υπηρεσίες με αρμοδιότητα ως προς τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για παραβάσεις επί του συγκεκριμένου θέματος και ως εκ τούτου δεν υφίσταται δημοτική υπηρεσία προς την οποία νομιμοποιούμαστε να διαβιβάσουμε το αίτημά σας.
  Με την επιλογή σας όμως να αναρτηθεί δημόσια το αίτημα, έχει αυτό ήδη γίνει ορατό από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ενημερώνονται άπαντες για τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, έστω και εάν αυτά δε δύναται να επιλυθούν από το Δήμο.

  Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
  Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου.

 4. Ο/Η Θανασης λέει:

  συμφωνω

 5. Ο/Η Ioannis λέει:

  Συμφωνώ.

 6. Ο/Η EIRINI λέει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ!

 7. Ο/Η Katerina λέει:

  Συμφωνώ!!!

 8. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Μπράβο!
  Δεν πάει άλλο με νόμους που ψηφίζονται για να μην τους εφαρμόζει ο κάθε θεριακλης ελληναρας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>