Πρόσβαση

Ξεκινώντας από την πόλη του Βόλου την περιήγησή μας για το Πήλιο έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις, η μια οδηγεί στο Βόρειο και η άλλη στο δυτικό και νοτιοανατολικό Πήλιο. Ήδη μόλις μπείτε στην πόλη του Βόλου θα δείτε τη σήμανση για το βόρειο Πήλιο που θα σας οδηγήσει στα κοντινά και πολύ τουριστικά χωριά Πορταριά, Μακρυνίτσα, Χάνια και προς το χιονοδρομικό κέντρο. Για το νοτιοανατολικό Πήλιο θα δείτε, επίσης εύκολα από το κέντρο της πόλης τη σήμανση που αναγράφει Αγριά, Μηλιές, Τσαγκαράδα, Αργαλαστή…

Ακολουθούμε τη σήμανση προς νοτιοανατολικό Πήλιο και γρήγορα βγαίνουμε από την πόλη, στην παραλιακή οδό κατά μήκος των ακτών του Παγασητικού κόλπου. Ο δρόμος οδηγεί στην Αγριά, 8 χλμ. από τον Βόλο. Αξίζει να δείτε τον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό των αρχών του 20ού αιώνα και τα παλιά βιομηχανικά κτήρια.

Συνεχίζοντας συναντάμε τα Κάτω και Άνω Λεχώνια (11χλμ.) Εκεί είναι η αφετηρία για το γραφικό τρενάκι του Πηλίου, το θρυλικό «Μουντζούρη» που μετά από διακοπή 25 χρόνων κάνει πάλι τη διαδρομή του στο βουνό. Μια διαδρομή 28χλμ, που περνά από τοξωτά πέτρινα γεφύρια, καταπράσινες πλαγιές, χαράδρες με τρεχούμενα νερά και καταλήγει στις Μηλιές με ενδιάμεσους σταθμούς στην “Άνω Γατζέα, στην Αγία Τριάδα, στον Αγ. Αθανάσιο.

Ο Άγιος Λαυρέντιος  βρίσκεται 21 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Θα ακολουθήσετε το δρόμο προς Αγριά και θα στρίψετε αριστερά στο ύψος των Κάτω Λεχωνιών, όπου υπάρχει ταμπέλα προς “Αγιο Λαυρέντιο.

Ο Άγιος Βλάσιος απέχει 16 χιλιόμετρα από τον Βόλο την πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και αριθμεί 350 μόνιμους κατοίκους. Για να έρθετε στον Άγιο Βλάσιο ακολουθείτε την παραλιακή οδό από Βόλο προς Άνω Λεχώνια και εκεί στρίβετε αριστερά στον δρόμο προς Παλαιόκαστρο, Άγιο Βλάσιο, Άγιο Γεώργιο, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές. Μια μαγευτική διαδρομή 5 χιλιομέτρων ακολουθεί τη ρεματιά της «Κουφάλας», μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο με πλατάνια, κισσούς και καλλιεργημένες εκτάσεις με κηπευτικά, οπωροφόρα δέντρα και ελιές. Ανηφορίζοντας βλέπετε όλο τον Παγασητικό και τους γύρω ορεινούς σχηματισμούς σε ένα μαγευτικό τοπίο.


volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ

 Edit Translation