Φυσική Ομορφιά

Η Μακρινίτσα είναι παραδοσιακός οικισμός απολύτου προστασίας, μοναδικής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας «το μπαλκόνι του Πηλίου».

Απέχει 17 χλμ. από το Βόλο και 12 χλμ. απ” το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος σε αρμονική και αδιατάρακτη συνύπαρξη με τον κυρίως οικισμό, την κτηματική της περιφέρεια, το κοινοτικό δάσος οξυάς και τα κοινοτικά λιβάδια. Χώρος χαρακτηρισμένος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους είναι η «Μπράνη», η πλατεία στην είσοδο του οικισμού με τη ρεματιά καθώς και η κεντρική πλατεία του χωριού το γνωστό «παζάρι» με την κρήνη της, «τα Λιοντάρια», τα υπεραιωνόβια πλατάνια, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, την καταπληκτική θέα προς το Βόλο. Μεγάλης ομορφιάς είναι η ρεματιά «Μέγα Ρέμα» αρχή του ποταμού Κραυσίδωνα. Στο ύψος της συνοικίας Κουκουράβα υπάρχουν τα υδροτριβεία «ντριστέλες» και τα ερειπωμένα πια βυρσοδεψεία που άκμασαν τον 19ο αι. και λειτουργούσαν ως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα λιθόκτιστα τοξωτά γεφύρια στη Λέστιανη, στο Λοζίνικο, στο Αλεβίζι, στην Κακονά και το γεφύρι της Καριάς είναι αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Edit Translation