Η Μακρινίτσα Σήμερα

Παρόλες τις αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στη 1 ζωή μας, πολλά πράγματα στη Μακρινίτσα δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Έτσι, βλέπει κανείς ακόμη και σήμερα τους αγωγιάτες να μεταφέρουν πράγματα με τα μουλάρια, τις κυρές να υφαίνουν τα παραδοσιακά υφαντά της Μακρινίτσας, τα κορίτσια να κεντούν τα «κοφτά» τους . Βρίσκει κανείς ποικιλία από σπιτικά γλυκά κουταλιού, από βότανα για όλες τις χρήσεις αλλά και ντόπιο κρασί και τσίπουρο, που αποστάζεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο. Πολλοί από τους κατοίκους καλλιεργούν και πωλούν στους επισκέπτες μήλα, πατάτες, κάστανα και λαχανικά, ενώ βρίσκει κανείς ακόμα τεχνίτες της πέτρας, του ξύλου αλλά και του κάρβουνου.

Ο επισκέπτης της Μακρινίτσας δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει τα τοπικά φαγητά: σπεντζοφάι, φασολάδα, χάντρες, τυρόψωμο και λιόψωμο.

Η Μακρινίτσα προσφέρεται σαν τόπος ξεκούρασης αλλά και για εναλλακτικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία εντός και εκτός οικισμού, σε πανέμορφες διαδρομές μέσα από το δάσος, για mountain bike, για τους φίλους του είδους, για ιππασία στα λιβάδια, πάνω από τη Μακρινίτσα, ακόμη και για βάση για τους φίλους του Σκι, μιας και απέχει 15 χιλ. από το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες». Edit Translation