Αρχείο κατηγορίας | Παραλίες RSS ροή για αυτή την ενότητα

Παραλία Αλυκών

Η παραλία των Aλυκών βρίσκεται μέσα στο Βόλο στα ΝΑ της πόλης, 9 περίπου χλμ από το κέντρο. Εκεί υπάρχει οργανωμένη δημοτική πλαζ, αλλά και χώροι με ελεύθερη πρόσβαση κατά μήκος της παραλίας των Αλυκών, η οποία εκτείνεται κατά 5 χλμ. Υπάρχουν πολλές καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και ελεύθεροι χώροι. Έχει αρκετές φορές βραβευθεί με γαλάζια [...]

Κάδη

Η αμμουδερή οργανωμένη παραλία Κάδη σε κοντινή απόσταση από τον τουριστικό οικισμό Καλά Νερά, όπου ο συνδυασμός των διευκολύνσεων ( beach bar , γήπεδο τένις  , πολύ καλό εστιατόριο ) ,  της πανέμορφης θάλασσας και του ωραίου περιβάλλοντος την κάνουν έναν ιδανικό προορισμό για ένα όμορφο μπάνιο.

Καλά Νερά

Πανέμορφο παραλιακό θέρετρο στον Παγασητικό κόλπο, μόλις 18 χλμ. από τα ξενοδοχεία της πόλης του  Βόλου.Η παραλίαστο τουριστικό θέρετρο Καλά Νερά είναι από τις πιο γνωστές και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και θα απολαύσετε δροσερές στιγμές στον καλοκαιρινό ήλιο. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι σκεπασμένος με πλατάνια και ευκαλύπτους, υπάρχουν ταβερνάκια, ουζερί, ψησταριές, μπαράκια [...]

Μαλάκι

Παραθαλάσσιος οικισμός πάνω στον κεντρικό δρόμο πρός το νότιο Πήλιο, απέχει 16 χλμ. από τα ξενοδοχεία της πόλης του Βόλου , με εύκολη πρόσβαση στην αρκετά μεγάλη παραλία του. Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί εντυπωσιακό σπήλαιο με υπόγειο ποταμό και μια μικρή λίμνη.

Πλατανίδια

Παραθαλάσσιος οικισμός, απέχει περί τα 2 χλμ. από τα Άνω Λεχώνια και αποτελεί καλοκαιρινό θέρετρο αυτών. Παλιά ονομάζονταν Μεθώνη και στο δρόμο πρoς αυτά υπάρχει ο ερειπωμένος πύργος του Ολυμπίου και το Νεοκλασικό Κοντού.

Μπούφα

 Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καλά Νερά και Άφησσο. Είναι επίσης από τις πιο γνωστές παραλίες και συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές από τα γύρω χωριά. Είναι πολύ όμορφη και έχει καθαρά νερά !

Κάτω Λεχώνια

Η παραλία που βρίσκεται στον οικισμό Κάτω Λεχώνια είναι η πρώτη παραλία που συναντά κάποιος, ερχόμενος από το Βόλο, προς τις ανατολικές ακτές. Είναι μια πολύ οργανωμένη ακτή, με μπαράκια, καφέ και αρκετά σημεία διαμονής. Έχει συχνή συγκοινωνία με το Βόλο. Η παραλία έχει άμμο με ψιλό χαλίκι και αρκετά δέντρα, για φυσική σκιά

Παραλία Ξενία

Παραλία Ξενία, μπροστά από το ομώνυμο ξενοδοχείο και έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Άναυρος

Η παραλία  ’Άναυρος” που έχει βραβευθεί αρκετές φορές με γαλάζια σημαία και βρίσκεται στην προέκταση του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου.