Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Από το 1991 και κάθε καλοκαίρι από 15 Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται από την Κοινότητα πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία Μακρινίτσα (και το αντίστοιχο έτος) με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, με θεατρικές παραστάσεις, με συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και ελληνικού τραγουδιού και με κορυφαία εκδήλωση την παρουσίαση του λαογραφικού εθίμου «Μάηδες».
Η τουριστική ανάπτυξη της Μακρινίτσας αρχίζει τη δεκαετία του 1960, όταν οι κάτοικοι της συνειδητοποιούν ότι πρέπει να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους, να προβάλλουν τις ιδιαιτερότητες τους, τα ήθη και τα έθιμα τους.
Οι ανησυχίες τους βρίσκουν διέξοδο μέσα από τον «Προοδευτικό Σύλλογο Μακρινίτσας», με την αναβίωση του μοναδικού λαογραφικού εθίμου «Μάηδες» και με το στήσιμο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου. Η σπουδαία πολιτιστική αυτή παρέμβαση οδήγησε την Κοινότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που καθιερώθηκαν και η φήμη τους απλώθηκε στον ελληνικό χώρο και τον ξεπέρασε.


volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ

 Edit Translation