Χιονοδρομικό Κέντρο

Από την Αγριά υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου λίγο πάνω από τα Χάνια. Ακολουθεί κανείς το δρόμο προς Δράκεια και από εκεί προς Χάνια. Η απόσταση είναι μόλις 17 χλμ.  και ο δρόμος είναι σε  πολύ καλή κατάσταση.

Η κορυφή που φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο είναι οι Αγριολεύκες σε υψόμετρο 1471 μ. Είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα (1967) και από το 1997 βρίσκεται στην διαχειριστική δικαιοδοσία της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΕΜ.

Διαθέτει 7 πίστες συνολικού μήκους 12 χλμ: πίστες για αρχαρίους, για προχωρημένους και πίστες αντοχής. Η πρόσβαση στις πίστες γίνεται από 5 αναβατήρες και για την στάθμευση των οχημάτων υπάρχουν τρία πάρκινγκ.  Υπάρχει επίσης καταφύγιο δυναμικότητας 80 ατόμων που διαθέτει αναψυκτήριο, εστιατόριο και υπνοδωμάτια. Ακόμη υπάρχει σχολή σκι, μαγαζί ενοικίασης εξοπλισμού και σταθμός Α” βοηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου στο τηλέφωνο 24210 25696

Εξορμήσεις και μαθήματα σκι που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά διοργανώνονται τα Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου από τη σχολή υπαίθριων αθλημάτων του Νίκου Μαγγίτση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977456445. Edit Translation