Χαιρετισμός

Καλώς ήρθατε στην είσοδο του Πηλίου και στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, στη Δημοτική Ενότητα του Βουνού και της Θάλασσας.

Θα μας βρείτε πολύ εύκολα αν ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς το Κεντρικό και Νότιο-ανατολικό Πήλιο, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Βόλο.
Ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή θα διαπιστώσετε δίπλα σας την στενή σιδηροδρομική γραμμή από το μοναδικό τραινάκι του Πηλίου το οποίο και θα συναντήσετε την θερινή περίοδο κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Βόλου- Αγριάς.

Στην Αγριά με το παραλιακό τμήμα 3,5 χιλιομέτρων μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια ή στα ουζερί όπως επίσης και τον καφέ σας δίπλα στο κύμα. Υπάρχουν καταλύματα για την διαμονή σας και από το Πάσχα και μετά θα λειτουργήσει στην παραλία της Αγριάς η νεόκτιστη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με χώρο πολλαπλών χρήσεων όπως συνέδρια, εκδηλώσεις κ.λ.π.

Από την Αγριά μπορείτε να μεταβείτε στο μαρτυρικό χωριό, στην Δράκεια, στο πανέμορφο πηλιορείτικο χωριό με τα παραδοσιακά πηλιορείτικα αρχοντικά, τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα καταστήματα με τα τοπικά εδέσματα. Τα πλούσια νερά που ρέουν στα ρέματα και αυλάκια συντηρούν το πράσινο που μαγεύει τον επισκέπτη.

Στην συνέχεια μπορείτε να ανηφορίσετε προς την κορυφή του Πηλίου, στο βουνό των Κενταύρων, όπου θα συναντήσετε τα Χάνια με το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Τα Χάνια Πηλίου είναι θερινό και χειμερινό θέρετρο, όπου το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε την δροσιά της περιοχής στα ωραία ξενοδοχεία σε συνδυασμό με το παραδοσιακό φαγητό και τον καφέ στις καφετέριες των Χανίων και το χειμώνα να απολαύσετε το σκι στο αθλητικό χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Edit Translation