Αγώνας δρόμου «Θυσίας και Μνήμης»


ΑΓΡΙΑ – ΔΡΑΚΕΙΑ

Ο Αγώνας

Ο λαϊκός αγώνας δρόμου με την επωνυμία «ΑΓΡΙΑ – ΔΡΑΚΕΙΑ 2010» ορίζεται σας αγώνας «θυσίας και μνήμης» στη μνήμη των 118 Δρακειωτών που εκτελέστηκαν στη Δράκεια στις 18 Δεκέμβρη του 1943

Προκήρυξη

Ο αγώνας δρόμου θυσίας και μνήμης «ΑΓΡΙΑ – ΔΡΑΚΕΙΑ 2010» θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου 2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 το πρωί.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο Δημαρχείο της Αγριάς στην παραλιακή οδό στις 10:00 το πρωί.

Διαδρομή

Αναλυτική περιγραφή

Η διαδρομή ξεκινά μπροστά από το Δημαρχείο της Αγριάς στην παραλία της Αγριάς. Συνεχίζει παραλιακά μέχρι το μνημείο των Ηρώων στην διασταύρωση της οδού Δρακείας και ανηφορίζει αριστερά στην οδό Δρακείας όπου και την ακολουθεί μέχρι την κεντρική πλατεία στην Δράκεια. Η διαδρομή τελειώνει μπροστά στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην κάτω πλατεία του χωριού.

Πίνακας χιλιομετρικών αποστάσεων

Πίνακας χιλιομετρικών αποστάσεων και σήμανση θα υπάρχουν κανονικά. Πίνακας θα είναι αναρτημένος σε αναλογία με το υψόμετρο.

Σήμανση θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο, πάνω στην άσφαλτο με μεγάλα και ευδιάκριτα νούμερα στην συνολική απόσταση των 10,5 χιλιομέτρων.

Γράφημα υψομετρικού προφίλ

Το γράφημα υψομετρικού προφίλ θα υπάρχει στην ιστοσελίδα με την προκήρυξη αλλά και σε έντυπο που θα έχουν οι αθλητές – δρομείς.

Χάρτης διαδρομής

Ο χάρτης της διαδρομής είναι απλός , διότι η διαδρομή κινείται πάνω στον ασφάλτινο περιφερειακό δρόμο Αγριά – Δράκεια χωρίς καμία παράκαμψη ή απόκλιση.

Φωτογραφικό υλικό

Το φωτογραφικό υλικό του αγώνα δημοσιεύεται στα sites του χώρου αλλά και στο site του Δήμου Αγριάς.

Κανονισμοί

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον λαϊκό αγώνα δρόμου θυσίας και μνήμης «Αγριά – Δράκεια 2009» δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν με έγγραφη αίτησή τους στη γραμματεία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, στο Δημαρχείο της Αγριάς.

Για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες των αθλητών / αθλητριών είναι ως εξής:

 • Ανδρών από 16 ετών και πάνω σε διαδρομή 10,5 χλμ
 • Γυναικών από 16 ετών και πάνω σε διαδρομή 10,5 χλμ
 • Νέων από 13 – 16 ετών σε διαδρομή 6,5 χλμ
 • Νεανίδων από 13 – 16 ετών σε διαδρομή 6,5 χλμ

Χρόνος διεξαγωγής

Ο λαϊκός αγώνας δρόμου θυσίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί

Χρονικό όριο αποκλεισμού

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίζονται οι 2 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

Αριθμοί αθλητών

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες υποχρεούνται να φέρουν το αυτοκόλλητο νούμερο συμμετοχής στον αγώνα σε ευδιάκριτο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το νούμερο οι αθλητές θα το παραλαμβάνουν από τη γραμματεία.

Σήμανση διαδρομής

Η διαδρομή δεν χρήζει ιδιαίτερης σήμανσης, σε κυρίες διασταυρώσεις μέσα στο χωριό της Αγριάς υπάρχουν δείκτες από την διοργάνωση και την αστυνομία.

Εξωτερική βοήθεια

Απαγορεύεται κάθε μορφής εξωτερικής βοήθεια (που έχει σκοπό την προώθηση αθλητή) σε αθλητές και αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε αθλητής που δέχεται εξωτερική βοήθεια με δόλο και σκοπιμότητα θα ακυρώνεται από τη διοργάνωση.

Εξοπλισμός

Πλήρης εξοπλισμός γραμματείας, σταθμοί υποστήριξης, τραπέζι και υλικά απονομών, κορδέλα τερματισμού, ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών, χρονόμετρα, λεωφορεία και αυτοκίνητα μεταφοράς αθλητών και στελεχών του αγώνα.

Απορρίμματα

Όλοι οι αθλητές / αθλήτριες που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Από τη διοργάνωση προβλέπονται σακούλες και καλάθια απορριμμάτων σε όλους τους σταθμούς. Μετά τη λήξη του αγώνα όλες οι σακούλες και καλάθια απορριμμάτων θα απομακρύνονται από τη διοργάνωση.

Κίνηση στην άσφαλτο – δρόμο

Όλοι οι αθλητές καλούνται να κινούνται στον ασφάλτινο δρόμο στο δεξί μέρους του δρόμου και όσο το δυνατόν στην άκρη του δρόμου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των συμμετεχόντων θα προπορεύεται όχημα της διοργάνωσης του πρώτου αθλητή καθώς και θα ακολουθεί όχημα της διοργάνωσης πίσω από τον τελευταίο αθλητή

Σταθμοί τροφοδοσίας

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν τρία (3) σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές και τις αθλήτριες της διοργάνωσης. Αυτοί θα είναι στο:

 1. 4ο χλμ, με νερά
 2. 8ο χλμ, με νερά και ισοτονικά
 3. τερματισμό με νερά και ελαφρύ σνακ – σάντουιτς.

Υποχρεωτικός εξοπλισμός

Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός που θα πρέπει να φέρουν οι συμμετέχοντες. Προτείνεται να τρέχουν με ελαφριά αθλητικά παπούτσια, κοντομάνικο τεχνικό μπλουζάκι και αθλητικό σορτσάκι.

Στο τέλος του αγώνα προτείνεται οι αθλητές να έχουν ρούχα για να αλλάξουν, ο σάκος με τα ρούχα θα μεταφερθεί από την εκκίνηση (Αγριά) στον τερματισμό (Δράκεια) με λεωφορείο της διοργάνωσης.

Κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα

 1. Κατά την απονομή στους νικητές θα έχουμε:
 2. Κύπελα στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας
 3. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες
 4. Αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες (μπλουζάκια ή καπέλα ή μπελόκ ή λοιπά).

Αστική ευθύνη

Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς ώστε να συμμετέχουν στον αγώνα.

Εγγραφές – συμμετοχές

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον αγώνα θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγριάς και στο τηλέφωνο 2428092791. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται δεκτές την ημέρα του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την εκκίνηση, δηλαδή μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγριάς στο τηλέφωνο 2428092791

Στον υπεύθυνο του αγώνα κο Νίκο Μαγγίτση με τηλέφωνο 6977456445 και Email :info@magitsis.gr Edit Translation