Οργανισμοί του Δήμου

ΔΟΥΚΑΠ: Δημοτικός Οργανισμός Υγείας, Κοινωνικής Αντίληψης και Περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια λειτουργίας του ανήκουν τα προγράμματα

«Βοήθεια στο Σπίτι» που δρα στο Δ.Δ. Δράκειας και η

«Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» που προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Αγριά.
Τα προγράμματα απευθύνονται στην Τρίτη ηλικία και σε άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης ή στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος.
Οι ανωτέρω δομές στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ιατρός) και οικογενειακούς βοηθούς.
Η Κοινωνική Λειτουργός καταγράφει, διερευνά και εξετάζει τις κοινωνικές ανάγκες των ατόμων. Η νοσηλεύτρια προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας νοσηλευτικής φροντίδας (μέτρηση πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης, προμήθεια φαρμάκων κ.α.). Συνεργάζεται επίσης με τον θεράποντα ιατρό ο οποίος προσφέρει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη κατ’οίκον. Η οικιακή βοηθός εκτελεί ελαφρές οικιακές εργασίες και σύντομες εξωτερικές εργασίες(πληρωμή λογαριασμών, προμήθεια τροφίμων κλπ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα λειτουργεί στον Δήμο Αγριάς από το 2000 καθώς εντάχθηκε στο Β” Κοινοτικό Πλαίσιο. Τώρα η λειτουργία του συνεχίζεται από το Γ” ΚΠΣ και αναμένεται η ένταξή του στο Δ” ΚΠΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Π. Αγριάς αποτελείται από τους εξής:

 • την Αδάμου Σταυρούλα, Δημοτική Σύμβουλο, ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Δημοτ. Σύμβουλο Σιούρα Χαρίλαο.
 • τον Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο, Δημοτικό Σύμβουλο ως Αντιπρόεδρος με αναπληρώτρια την Αβδέλαρου Ουρανία.
 • τον Ζάχο Χαράλαμπο, Δημοτικό Σύμβουλο με αναπληρωτή τον Καραντάκο Δημήτριο.
 • την Πασιάκου – Καλατζή Μαρία  Δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας με αναπληρωτή του τον Κάπελα Νικόλαο.
 • την Ευθυμίου Τσιώμου Αθανασία, εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα με αναπληρώτρια της την Χαριτούδη Ελευθερία.
 • τον Γρέκα Θεόδωρο, δημότη με αναπληρώτρια την Σουτραλή Αικατερίνη.
 • την Σολιδάκη Παναγιώτα, δημότιδα με αναπληρώτρια την Αλεξίου Ειρήνη.
 • την Ξαφά – Κυριαζή Έλλη, δημότιδα με αναπληρώτρια την Γεωργιάδου Μαρία.
 • την Ροκκά Αντωνία, δημότιδα με αναπληρωτή τον Πασχάλη Νικόλαο.
 • την Διβάνη Όλγα, δημότιδα με αναπληρωτριά της την Βούλγαρη Χρυσάνθη
 • τον Κυπαρρίσση Θεμιστοκλή, δημότη με αναπληρώτρια του την Καλατζή Σωτηρία

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  24280 – 92352, 92151 (μέσω τηλεφωνικού κέντρου) & 24280-91464 (φαξ – τηλέφωνο γραφείου)
Ώρες επικοινωνίας: 8.00 – 9.00 π.μ. και 13.00 – 14.30 μ.μ.

Πολιτιστικός Οργανισμός: 

Φυσιογνωμία Πολιτιστικού Οργανισμού

Ο Πολιτιστικός   Οργανισμός του Δήμου Αγριάς  είναι Δημοτική επιχείρηση, στεγάζεται στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ και σαν κύριους στόχους έχει τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό την και υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή του Δήμου Αγριάς. Παράλληλα, λαμβάνει μέριμνα για την ανάδειξη και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, καθώς και την διάχυσή της στην τοπική κοινωνία, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού.  Με την παρούσα μορφή της, σαν μη κερδοσκοπική εταιρία λειτουργεί από το 2000, όμως η δράση της μετράει περοσσότερα από 10 χρόνια, ως Καλλιτεχνικός Οργανισμός της  πρώην Κοινότητας  Αγριάς.
Στα πλαίσια της πολυετούς λειτουργίας του αναπτύσσει σημαντική δράση. Οι άξονες της δράσης του είναι:

   1. Τμήματα εκμάθησης παραδοσιακού χορού:  λειτουργούν τόσο στην Αγριά όσο και στη Δράκεια και συμμετέχουν σε αυτά παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 5 – 18 ετών, ενώ υπάρχει και τμήμα ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν από έμπειρους χοροδιδασκάλους παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
   2. Τμήματα εκμάθησης μοντέρνου – λάτιν χορού: λειτουργούν στην Αγριά και συμμετέχουν σε αυτά παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 5 – 18 ετών.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν από έμπειρους χοροδιδασκάλους λάτιν, ευρωπαϊκούς αλλά και μοντέρνους – freestyle χορούς.
   3. Τμήμα εκμάθησης Οριεντάλ χορού:  λειτουργεί ένα τμήμα στην Αγριά και μετέχουν σε αυτό νέες από 12 – 18 ετών. Οι συμμετέχοντες σε αυτό διδάσκονται τα μυστικά και τη μαγεία του Oriental χορού.
   4. Τμήματα κεραμικής: λειτουργούν στην Αγριά και συμμετέχουν σε αυτά κυρίως παιδιά ηλικίας 4 – 12 χρόνων. Οι συμμετέχοντες σε αυτά μαθαίνουν να χειρίζονται τον πηλό και να δημιουργούν με αυτόν διάφορες κατασκευές. Αφού «ψήσουν» τα δημιουργήματά τους σε καμίνι (που λειτουργεί στους χώρους του Π.Ο.Δ.Αγριάς) κατόπιν μαθαίνουν νε επεξεργάζονται και να διακοσμούν τα έργα τους.
   5. Τμήματα ζωγραφικής – χειροτεχνίας: λειτουργούν στην Αγριά και συμμετέχουν σε αυτά κυρίως παιδιά ηλικίας από 4 -12 χρόνων. Οι συμμετέχοντες σε αυτά μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής και δημιουργούν ζωγραφικά έργα και χειροτεχνήματα σε διάφορες θεματικές ενότητες.
   6. Τμήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών:  λειτουργούν τόσο στην Αγριά όσο και στην Δράκεια και απευθύνονται τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους. Οι συμμετέχοντες σε αυτά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να έχουν μια σχετική εξοικείωση με την πληροφορική πάνω σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα (Windows, Word, Excel, χρήση πολυμέσων, Internet κ.α.).
   7. Τμήματα ξενόγλωσσα: λειτουργούν κατά καιρούς στην Αγριά και συμμετέχουν σε αυτά άνθρωποι κάθε ηλικίας. Διδάσκονται την Ιταλική ή την Ισπανική γλώσσα. Πρόκειται ουσιαστικά για γλώσσες οι οποίες ομιλούνται από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της γης, αλλά δεν είναι ευρέως διδασκόμενες στην Ελλάδα.
   8. Ερασιτεχνική θεατρική σκηνή: Δραστηριοποιείται στη Δράκεια και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6 – 20 χρονών. Λειτουργεί κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει δώσει εδώ και 5 χρόνια αρκετές παραστάσεις και μάλιστα με έργα που έχουν γράψει και σκηνοθετήσει τα ίδια τα παιδιά.
   • H οργάνωση και η πραγμάτωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων  που να αξιοποιούν και να ενισχύουν  τα φυσικά, κοινωνικά και  πολιτιστικά διαθέσιμα της περιοχής του Δήμου Αγριάς. Τα αποτελέσματα της δράσης του είναι ιδιαίτερα θετικά. Οι περισσότερες  εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού πραγματοποιούνται σε σταθερή ετήσια βάση.  Είναι κυρίαρχο σε αυτές το στοιχείο της παράδοσης και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
   • H λειτουργεία  επιμορφωτικών τμημάτων για τους δημότες του Δήμου Αγριάς αλλά και άλλων γειτονικών δήμων η οποία περιλαμβάνει: την αναγκαία θεωρητική τεκμηρίωση, την πρακτική εξάσκηση και την έκθεση του έργου-δεξιοτήτων τους στο ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, λειτουργούν τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών, Μοντέρνων χορών, Ζωγραφικής, Κεραμικής, Ηλεκτρονικών υπολογιστών, Εκμάθηση ξένων γλωσσών και Ερασιτεχνική θεατρική σκηνή.
   • Υποστηρίζει ακόμα με τη συμμετοχή του, σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε Δήμους του Νομού Μαγνησίας (όπως οι Δήμοι  Αρτέμιδος,  Μηλεών,  Σηπιάδος,  Μουρεσίου, Αισωνίας), της υπόλοιπης Ελλάδας (όπως οι Δήμοι  Τρικκαίων, Δράμας, Σπάρτης, Κηφισιάς, κ.α.) ή άλλων χωρών (εκδηλώσεις σε Ιταλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία).  Με την επιλογή του αυτή ενισχύει τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε υπερτοπικό επίπεδο.
   • Υποστηρίζει τα προϊόντα της περιοχής και ανανεώνει παραδοσιακές δραστηριότητες του Δήμου Αγριάς (αλιεία, καλλιέργεια της ελιάς, ανθοκομία, παραδισιακά γλυκά του κουταλιού, κατασκευή παραδοσιακών στολών, παραδοσιακά μουσικά σχήματα κ.ά.).
   • τον Μαργαρίτη Στυλιανό Δημοτικό Σύμβουλο ως Πρόεδρος με αναπληρωτή την Αδάμου Σταυρούλα
   • τον Πρωτοσύγγελο Κωνσταντίνο, Δημοτικό  Σύμβουλο με αναπληρωτή τον Σιούρα Χαρίλαο
   • τον Στέλλο Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο με αναπληρωτή την Αβδέλαρου Ουρανία
   • τον Καλύβα Περικλή, Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας με  αναπληρώτριά του την Πασιάκου – Καλατζή Μαρία.
   • την Πάρκερ Τζούντιθ, δημότιδα με αναπληρώτρια την Κοτσιαρίδη Σπυριδούλα
   • την Αϋφαντή Μαρία , δημότιδα με αναπληρώτρια την Μώρου Ελευθερία
   • την Νίκου Ξανθή, δημότης με αναπληρώτρια την Τσουκαλά Ελένη
   • την Ματσούκα Άννα ,δημότιδα με αναπληρώτρια την Ξαφά – Κυριαζή Έλλη
   • την Τσιάρα Αικατερίνη, δημότιδα  με αναπληρωτή τον Αθανασάκη Δημήτριο
   • την Φιλίππου Αποστολία, δημότιδα με αναπληρωτή τον Πρασσά Θεόδωρο
   •  την Σταμάτη Αναστασία, δημότιδα  με αναπληρωτή τον Ρήγα Δημήτριο

Τμήματα Πολιτιστικού Οργανισμού

Μια από τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγριάς είναι και η λειτουργία διαφόρων τμημάτων στα οποία συμμετέχουν γύρω στα 200 άτομα κάθε ηλικίας (κυρίως νέοι και νέες) τόσο στην Αγριά, όσο και στην Δράκεια.  Κύριος σκοπός της λειτουργίας αυτών των τμημάτων είναι η δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των συμπολιτών μας, με δραστηριότητες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Τα τμήματα λειτουργούν κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο ως τα μέσα Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά κυρίως με την λήξη των μαθημάτων τα τμήματα του Π.Ο.Δ.Αγριάς πραγματοποιούν διάφορες εκδηλώσεις (χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.) με τις οποίες προβάλλουν το έργο τους στο ευρύ κοινό της Αγριάς και της Δράκειας.
Τα τμήματα που λειτουργούν είναι τα εξής:

(Μέσα από τα νέα της Ιστοσελίδας του Δήμου Αγριάς, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την έναρξη των μαθημάτων και για τις εγγραφές τους σε αυτά.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Αγριάς αποτελείται από τους εξής:

ΑΟΔΑ: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγριάς

Ο Αθλητικός οργανισμός του Δήμου Αγριάς υφίσταται από το 2000 και έχει σκοπό να δημιουργήσει, να αναπτύξει και να προβάλλει κάθε μορφή αθλητικής δραστηριότητας και εκδήλωσης στο δήμο Αγριάς και όχι μόνο.

Τα γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 36, Τ.Κ. 37300
(στο κτήριο του ΟΤΕ),  με τηλέφωνο  24280- 92791.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Οργανισμού Δ. Αγριάς απαρτίζεται από τους εξής:

1.τον Δουλά Αντώνιο, Δημοτικό Σύμβουλο ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Πρωτοσύγγελο Κωνσταντίνο
2.τον Καραντάκο Δημήτριο, Δημοτικό Σύμβουλο, με αναπληρώτρια  την Αδάμου Σταυρούλα
3.την Αβδέλαρου Ουρανία, Δημοτική Σύμβουλο, με αναπληρωτή  τον Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο
4.τον Χατζηϊωάννου Γεώργιο, Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας, με αναπληρωτή  του Κάπελα Γεώργιο
5.τον Θλιβερό Δημήτριο, κάτοικο Δήμου Αγριάς, με αναπληρωτή  τον Μούτο Δημήτριο
6.τον Μαλαμούση Κωνσταντίνο, κάτοικο Δήμου Αγριάς, με αναπληρώτρια την Ματσούκα Άννα
7.τον Χαραλάμπους Αθανάσιο , κάτοικο Δήμου Αγριάς, με αναπληρωτή  τον Δεμελή Παναγιώτη
8.την Σταμάτη Αθανασία, κάτοικο Δήμου Αγριάς, με αναπληρωτή  τον Δεληγιάννη Νικόλαο
9.την Μαρκογιαννοπούλου Σοφία, κάτοικο Δήμου Αγριάς, με αναπληρωτή  τον Οικονόμου Χρήστο
10.τον Σταμάτα Σταύρο, κάτοικς Δήμου Αγριάς, με αναπληρωτή  τον Τρικεριώτη Στάθη
11.τον Κρατήρα Κωνσταντίνο, κάτοικο Δήμου Αγριάς με αναπληρωτή  τον Θλιβερό Σπυρίδων.


volosInfoΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΔημοτικό ΡαδιόφωνοΠολεοδομίαΠοδηλασίαΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΜετανάστεςΚΕΠΚαθαριότηταΝοσοκομείοflagΕθελοντισμόςΔιαύγειαempeΔΟΥΚΔΗΚΙCitiesNetΑΜΕΑ

 Edit Translation