ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                                                            Βόλος, 7-3-14

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ                                                                                                                   Αριθ. Πρωτ: 26553                         

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τ.Κ.: 38221 ΒΟΛΟΣ

Πληροφορίες: Μ.Παπαϊωάννου

Tηλέφωνο: 2421350165, 50106

 

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Δήμος Βόλου προκειμένου να προβεί στη φύλαξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών για χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) μήνες, διενεργεί έρευνα αγοράς για την ανάθεση σε  ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και φύλαξης. Η φύλαξη θα γίνεται με φυσική παρουσία, με τη διάθεση ενός (1) ένστολου φύλακα, σε 8ωρη νυχτερινή βάρδια 22:00 – 06:00 στο κτίριο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι ο υποψήφιος, σε περίπτωση κατακύρωσης υπέρ αυτού της απευθείας ανάθεσης, θα προσκομίσει πριν την υπογραφή της σύμβασης, Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης, ύψους εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 €), με το οποίο θα καλύπτονται οι τυχόν υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από αμέλεια του προσωπικού.
  2. Το προσωπικό ασφαλείας θα  κατέχει την προβλεπόμενη από τις ισχύουσες διατάξεις του ν. 2518/1997 (ΦΕΚ 164 Α’/21-8-97) άδεια εργασίας, (σε ακριβές φωτοαντίγραφο) θα γνωρίζει την λειτουργία των μέσων πυρόσβεσης και θα φέρει τα διακριτικά της αναδόχου εταιρείας.
  3.  Άδεια στολής (σε ακριβές φωτοαντίγραφο) εγκεκριμένη από την αρμόδια Επιτροπή (περί στολών και σημαιών) του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σε ισχύ.
  4. Ειδική άδεια λειτουργίας της εταιρείας, (σε ακριβές φωτοαντίγραφο) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 2518/1997.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

  1. Θα τηρείται βιβλίο συμβάντων, όπου θα καταγράφονται η έναρξη ανάληψης και λήξης της υπηρεσίας κάθε φύλακα, τα τυχόν συμβάντα, καθώς και διαπιστώσεις φύλαξης ή περιπολίας.
  2. Το προσωπικό του αναδόχου που θα διατίθεται θα πρέπει να έχει εκτός από την κατά νόμο άδεια εργασίας, ήθος, ευπρεπή εμφάνιση και σωστό τρόπο συμπεριφοράς.
  3. Το προσωπικό που θα απασχολείται θα εναλλάσσεται μεταξύ των προσώπων που έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση.
  4. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την αντικατάσταση προσωπικού.
  5. Το προσωπικό που θα χρησιμοποιείται από τον ανάδοχο θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και να έχει την κατάλληλη γνώση για την φύλαξη (εμπειρία στην ίδια ή άλλες Εταιρείες φύλαξης, παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, κ.λ.π.). Η Ανάδοχος Εταιρεία οφείλει να παρέχει στοιχεία που θα αποδεικνύεται η καταλληλότητα κάθε φύλακα.
  6. Ο ανάδοχος υποχρεούται να τηρεί τους κείμενους νόμους και διατάξεις και τα δυνάμει αυτών διατάγματα καθώς και τις συναφείς εν γένει αστυνομικές και άλλες διοικητικές διατάξεις σχετικές με το έργο που αναλαμβάνει, ευθύνεται δε προσωπικά για κάθε παράβαση τους.
  7. Ο ανάδοχος υποχρεούται να τηρεί και να εφαρμόζει την νομοθεσία περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης επαγγελματικού κινδύνου.
  8. Ο ανάδοχος υποχρεούται να τηρεί και να εφαρμόζει τις διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  9. Να γνωστοποιεί εγγράφως και εγκαίρως σε κάθε μέλος του απασχολούμενου προσωπικού του ότι:

- Ουδεμία εξάρτηση και εργασιακή ή άλλη νόμιμη σχέση έχει με το Δήμο

- Έναντι αυτού του προσωπικού θα υπέχει αυτός και μόνον όλες τις εκ του νόμου και της σύμβασης ποινικές ευθύνες και υποχρεώσεις

10. Να αναλαμβάνει κάθε ευθύνη και καθίσταται μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιεσδήποτε φθορές ή ζημιές που προξένησε ο ίδιος ή το προσωπικό του κατά την εκτέλεση του έργου, καθώς επίσης σε πρόσωπα ή πράγματα του Δήμου ή και ομόρων ιδιοκτησιών από οποιαδήποτε ανεξαρτήτως αιτία.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Το προσωπικό του αναδόχου που θα φυλάσσει τους χώρους του Ξενώνα οφείλει:

  1. Να ελέγχει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα άτομα.
  2. Να καταγράφει στο βιβλίο επισκεπτών τα στοιχεία του επισκέπτη, την ημερομηνία και ώρα επίσκεψης και να τους εφοδιάζει με την κάρτα εισόδου.
  3. Να ελέγχει τις χειραποσκευές με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα.
  4. Να ελέγχει και να φυλάσσει τους χώρους στάθμευσης και να μην επιτρέπει την είσοδο οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, εκτός περιπτώσεων άδειας αυτών. Ειδικότερα η είσοδος στους χώρους στάθμευσης θα επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν ειδική άδεια εισόδου και σε έκτακτες περιπτώσεις μόνον κατόπιν προηγούμενης εγκρίσεως.
  5. Να ελέγχει, κατά την ανάληψη, την καλή λειτουργία των πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακών μέσων και συστημάτων ασφάλειας. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε βλάβης, ενεργεί σχετική καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων.
  6. Να διενεργεί περιπολίες εσωτερικά ή εξωτερικά και να ελέγχει τον φωτισμό, τις θύρες και λοιπά ευπαθή σημεία.
  7. Nα ελέγχει τους κοινόχρηστους χώρους.
  8. Κατά την λήξη του ωραρίου εργασίας, να ελέγχει τους χώρους για τυχόν παραμονή ατόμων που δεν επιτρέπεται.
  9. Επίσης μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων να επιθεωρεί τους χώρους και τις εγκαταστάσεις των κτιρίων, ενεργώντας προληπτικά και κατασταλτικά προς αποφυγή κάθε είδους ζημιάς από πιθανή βλάβη (πυρκαγιάς, διαρροής νερού κ.λ.π.).
  10. Να εντοπίζει και παρακολουθεί καταστάσεις που δεν είναι συνήθεις και να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή για να τις αντιμετωπίσει.
  11. Να μην κοινοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο τη διεύθυνση του Ξενώνα καθώς και να τηρεί τις υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας - εχεμύθειας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με τις φιλοξενούμενες στον Ξενώνα.

 

       Ημερήσια αποζημίωση ορίζεται σε 60€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός δαπάνης για δύο μήνες ανέρχεται σε 3.600€ (με ΦΠΑ) και θα βαρύνει τον Κ.Α.  15-6278.001 του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι υπηρεσιών καλούνται  να καταθέσουν τις προσφορές τους στο ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ έως 11/3/2014 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. σε κλειστό φάκελο με αναγραφόμενη την επωνυμία του ενδιαφερομένου με τα πλήρη στοιχεία, τον αριθμό πρωτοκόλλου, τον τίτλο της Έρευνα Αγοράς.

Ο  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

 

Εκτύπωση