ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κοινωνικό Φαρμακείο

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ΤαμείοΟ Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, υλοποιεί το έργο "Κοινωνικό Φαρμακείο" που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του "Επιχειρησιακού Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020".

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου αποτελεί μια κοινωνική δομή που σκοπός της είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στο Δήμο Βόλου, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, διαδημοτικά δίκτυα κλπ.

Οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν υπόδειξης συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής από Ιατρούς συναφούς ειδικότητας, ιδιώτη ή του δημοσίου σε ότι αφορά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δε θα διαθέτει τις κατηγορίες φαρμάκων για τις οποίες απαιτείται ειδική συνταγογράφηση. Η παροχή φαρμάκων στους δικαιούχους δε δύναται να είναι μόνιμη και συνεχής για το κάθε είδος φαρμάκου που λαμβάνουν, δεδομένου ότι αυτό εξαρτάται από τις προσφορές και το απόθεμα που θα υφίσταται. Οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν υπόδειξης συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής από Ιατρούς συναφούς ειδικότητας, Ιδιώτη ή του Δημοσίου σε ότι αφορά στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου στελεχώνεται από Κοινωνική Λειτουργό και Φαρμακοποιό, λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 -16:00, επί της οδού Τοπάλη 14 (ΔΙΑΥΛΟΣ) και τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31023

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κοινωνικού Φαρμακείου

Αφίσα 1ου Πασχαλινού Φιλανθρωπικού Τουρνουά Μπάσκετ Φιλίας και Προσφοράς 

Αφίσα της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής για τους μικρούς φίλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (17/10/2022)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μάιος – Μήνας Πρόληψης για την Αρτηριακή Υπέρταση Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Αρτηριακή Υπέρταση

Δωρεά της alpha bank προς το κοινωνικό φαρμακείο, στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας "Μαζί με στόχο την υγεία"

 

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου 

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών-Θυμάτων βίας του ∆ήμου Βόλου λειτουργεί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013. Παρέχεται φιλοξενία σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους τομείς ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης των γυναικών.
Λειτουργεί πάνω σε βασικές αρχές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους.

Η ∆ομή έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε είκοσι (20) γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (ημεδαπές, μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, άνεργες, ΑΜΕΑ), μαζί με τα παιδιά τους, εφόσον διατρέχουν κίνδυνο και χρήζουν ασφαλούς διαμονής, για χρονικό διάστημα τριών μηνών (ανάλογα με την περίπτωση). Εκτός από τη διαμονή (στέγη και διατροφή), ο Ξενώνας παρέχει ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο -παιδοψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό) .

Οι παραπομπές στον Ξενώνα γίνονται μέσω της Γραμμής SOS 15900 όλο το εικοσιτετράωρο, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ∆ήμου, των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, του Νοσοκομείου, της αστυνομίας και πολλών άλλων δικτυωμένων φορέων.

Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email του Ξενώνα xfkg.dvolou@gmail.com προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση για τη διεκπεραίωση των παραπομπών, καθώς και για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις.

Από το Μάρτιο του 2011 λειτουργεί η γραμμή SOS 15900, εθνικής εμβέλειας, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας, ή σε τρίτα πρόσωπα, να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών μέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr .

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Τριήμερη Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κατά της Βίας των Γυναικών από 23-25/11/2021

Συνέντευξη στελεχών του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου στην εκπομπή «Μαμά-δες» στην ΕΡΤ2| 14/1/23 | ΕΡΤ
    

 

Συνέντευξη στελέχους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου στην εκπομπή της TRT "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα" | 20/01/2023 | TRT

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου λειτουργεί από το 2012 με ιδίους πόρους και ίδια μέσα, σε Δημοτικό κτίριο επί της συμβολής των οδώ̈ν Κ. Κουρουνιώτη 20 & Ολυμπιονίκη Αγνώ̈ντα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2017 λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης της υπ’ αριθμ. 658/16-02-2017 (Α.Δ.Α.: ΩΛΝΒ7ΛΡ-ΣΤ1) Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου» με Κωδικό ΟΠΣ 5003026, στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων αθνρωπίνου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Σαμείο (Ε.Κ.Σ.) στο πλαίςιο του Θεματικού Στόχου (ΘΣ) 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων» των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Αφίσα 1ου Πασχαλινού Φιλανθρωπικού Τουρνουά Μπάσκετ Φιλίας και Προσφοράς 

"ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Αφίσα της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής για τους μικρούς φίλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για νέες εντάξεις ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου (από 10-31/3/2020)
 

Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Επισκεφθείτε τη σελίδα του ΤΕΒΑ Μαγνησίας

 


Το Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ υποστηριζει τη διανομη τροφίμων ή/και την παροχή βασικής υλικής συνδρομής στους απόρους, συνδιάζεται όπου χρειάζεται από Συνοδευτικά Μέτρα και έχει ως στόχο την ελάφρυνση του κοινωνικού αποκλεισμού των απόρων. 

 

ΑΦΙΣΑ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΕΒΑ

Φωτογραφίες διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ

Διαδικτυακή ημερίδα: Συμβουλές Υγιεινής Διαβίωσης

Διαδυκτιακή Ημερίδα: Πρώτες βοήθειες σε παιδιά και ενήλικες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΕΒΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΕΒΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΕΒΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

ΚΕΠ Υγείας


 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Διεύθυνση: Τοπάλη 14 (Δίαυλος) Βόλος
Τηλέφωνο: 2421034121
Fax: 2421034121
Email: kepygeias@volos-city.gr

 

Το ΚΕΠ-Υγείας Δήμου Βόλου είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Μέσα από την δομή αυτή οι δημότες με βάση τα διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο και το οικογενειακό ιστορικό για προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν. Ένα δίκτυο παρόχων ιατρών της πόλης υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή. Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως: α) Καρκίνος παχέος εντέρου, β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρα, γ) Καρκίνος μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στ) καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα. Επιπλέον το ΚΕΠ-Υγείας συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως χρήση ασφαλούς διαδικτύου, σχολικού εκφοβισμού, παιδικής παχυσαρκίας, πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου κτλ.

Πρόληψη για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο  

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ - Πρωτόκολλα Προληπτικών Εξετάσεων

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας

Καρκίνος του Μαστού

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Κατάθλιψης

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Καρκίνου του Προστάτη

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης

Γνώρισε το Λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και κάνε Εγγραφή

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Μελανώματος
 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ-ΠΑΓΕΤΟΥ 2023
Παγετός ,  Χιονοπτώσεις (1) , Χιονοπτώσεις (2) , Παγετός (2) , Ταξιδεύω το χειμώνα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΟΓΩ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ 2020-2021

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 2020-2021

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ 2020

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΟΓΩ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 2019-2020

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ 2019-2020

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 – 2019

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΟΓΩ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018

ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΟ με οδηγίες για σύνταξη σχεδίου προετοιμασίας έκτακτης ανάγκης

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ VIDEO ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Προετοιμάσου | Οδηγίες Προστασίας με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  (αφίσα 1, αφίσα 2)

 

ΚΟΡΩΝΟϊΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ : Βασικοί κανόνες τρόπου χρήσης της προστατευτικής μάσκας (αφίσαβίντεοτηλεοπτικό σπότ για τη χρήση μάσκας στα παιδιά ) 

1135 ο τηλεφωνικός αριθμός για κάθε πληροφορία

Κορωνοϊός Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε Ασπίδα μας, η γνώση

Κορωνοιός Covid 19 Χρήσιμες Οδηγίες

Κορωνοϊός και Ευπαθείς Ομάδες

Προβολή και προώθηση του ενημερωτικού μηνύματος για προστασία από τον κωρονοϊό

Βοήθεια στο σπίτι

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Νικολέτα Τσαμανδούρα (2421048662)
Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, τη νοσηλευτική φροντίδα, τη διασύνδεση με τις κοινωνικές υπηρεσίες, τη συνοδεία και την οικιακή βοήθεια. Στο πλαίσιο των παρακάτω προγραμμάτων λειτουργούν 5 ομάδες ως εξής:

Α. ΒΣΣ Βόλου  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Έφη Τζερεμέ (2421066175)

 • ΒΣΣ  Νεάπολης Φιλικής Εταιρίας & Σκουφά (πίσω από ΚΔΑΠ Νεάπολης), Νεάπολη Βόλος   Τηλ./ Fax. 24210 66175
 • ΒΣΣ Νέας Δημητριάδας Απόλλωνος 57Α, Ν. Δημητριάδα Βόλος    Τηλ. 24210 71291
 • ΒΣΣ Αγίας Παρασκευής Κ. Βάρναλη 9Α, Αγ. Παρασκευή Βόλος    Τηλ./ Fax. 24210 55509
 • ΒΣΣ Ν.Παγασών (Αλυκές) Βάκχου & Ηρώων Πολυτεχνείου, Αλυκές Βόλος   Τηλ./ Fax. 24210 87394

Β. ΒΣΣ Νέας Ιωνίας – Αισωνίας ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κατερίνα Εξάρχου (24210 82484)

 • ΒΣΣ Νέας Ιωνίας Κρήτης 34-36, Ν.Ιωνία Βόλου   Τηλ. 24210 82484, 84934
 • ΒΣΣ Αισωνίας (Διμηνίου) Δημαρχείο Διμήνιου, Διμήνι Βόλου  Τηλ./ Fax. 24213 53611, 53629

Γ. ΒΣΣ Πορταριάς – Ιωλκού ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ρούλα Παπουτσή (24280999380

 • ΒΣΣ Πορταριάς (Κατηχώρι) Πρώην Κοινοτ. Κατάστημα, Κατηχώρι Πορταριάς Βόλου   Τηλ./ Fax. 24280 99938
 • ΒΣΣ Ιωλκού (Ανακασιά) Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Βόλου, Ανακασιά Βόλου   Τηλ./ Fax. 24213 48622 

Δ. ΒΣΣ Αγριάς – Αγριάς (Δράκεια) – Αρτέμιδας (Λεχώνια) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Εύα Σταμάτη (2428093249)

 • Κοινωνική Μέριμνα Αγριάς Λεωφόρος Δημοκρατίας & Πηλίου (κοντά σε ξενοδοχείο Valis), Αγριά Βόλου 24280 93249
 • ΒΣΣ Αγριάς (Δράκεια) Πρώην Δημοτικό Κατάστημα Δράκειας Βόλου   Τηλ./ Fax. 24280 96000
 • ΒΣΣ Αρτέμιδας (Λεχώνια) Πρώην Δημοτικό Κατάστημα Άνω Λεχωνίων Βόλου    Τηλ./ Fax. 24280 93249

Ε. ΒΣΣ Νέας Αγχιάλου ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Θάλεια Ναρλή (2428350331)

 • ΒΣΣ Νέας Αγχιάλου Ελευθερίας 23 (κεντρικός δρόμος), Ν.Αγχίαλος Βόλος Τηλ./ Fax. 24283 50331

 

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Βόλου

Διεύθυνση: Παιδόπολη Αγριάς 
Τηλέφωνο: 2428091128
Email: sydvolos@gmail.com

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Δήμου Βόλου για δέκα τέσσερα (14) άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αποτελεί μια κοινωνική δομή με τη μορφή κατάλληλα οργανωμένων χώρων όπου διαβιούν άτομα με νοητική υστέρηση και, ενδεχομένως, κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές, τα οποία δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη, όπως ορίζεται στη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 1160/Β' 8-4-2019) Τα άτομα που εντάσσονται στη ΣΥΔ είναι από 18 ετών και άνω και κατά το δυνατό αυτοεξυπηρετούνται. Η ΣΥΔ λειτουργεί με βάση τις αρχές της αποϊδρυματοποίησης και της κοινωνικής επανένταξης και εξυπηρετεί το πρωταρχικό δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη και διατήρηση στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των κατοίκων για αυτοφροντίδα και κοινωνική συμμετοχή, έτσι ώστε να διαβιούν όσο το δυνατό πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον της κοινωνίας και σε χώρο διαφορετικό από τον χώρο της τυχόν εργασίας τους. Το πρόγραμμα λειτουργίας της ΣΥΔ διαφοροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη των ενοίκων – κατοίκων της στα εξής στάδια:

 • πρόγραμμα προσαρμογής, ατομικών δεξιοτήτων και αυτοφροντίδας,
 • πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων • πρόγραμμα κοινωνικοποίησης και
 • πρόγραμμα αποκατάστασης επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η ΣΥΔ του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 3-1-2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με κωδικό ΟΠΣ 5073474 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020".  Στο διάστημα αυτό στεγάζεται σε κτίρια της πρώην «Παιδόπολης» Αγριάς, τα οποία διαμορφώθηκαν κατάλληλα από το Δήμο. Η ΣΥΔ λειτουργεί όλο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Φορέας λειτουργίας της ΣΥΔ είναι ο Δήμος Βόλου. 

 

 

Oι «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Δήμου Βόλου» με Κωδικό ΟΠΣ 6003110 συνεχίζουν τη λειτουργία τους στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027».

Η πράξη αφορά στη συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας  και των 2 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Βόλου που στεγάζονται στην Παιδόπολη Αγριάς, Στέγης Α΄ δυναμικότητας 6 ατόμων  &  Β ΄Στέγης  8 ατόμων με Β.Ν.Κ. (Bαριά Νοητική Καθυστέρηση) που χρηματοδοτούνταν κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο  2014-2020 στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η λειτουργία της  κατά τη νέα Π.Π. στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» αφορά σε διάστημα 26 μηνών από 01/11/2023 μέχρι 31/12/2025 με προϋπολογισμό 728.640,00€ .

 

ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΣΥΔ) Δ.ΒΟΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΘ’ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ Α ΚΑΙ Β ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΡΙΑΣ. 

ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ (2024)
 

ΚΑΠΗ

Ιατρών τηλ. 24210-70039
Παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, φροντίζουν για την κλινική εξέταση των ασθενών και για την παραπομπή τους, αν χρειάζεται, σε άλλες ειδικότητες, συνιστούν τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και παρέχουν οδηγίες για φαρμακευτική αγωγή, επισκεπτόμενοι, σε έκτακτες περιπτώσεις, και μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης

Αρμοδιότητες Φυσιοθεραπευτών τηλ. 24210-81312
Στο φυσιοθεραπευτήριο υπηρετούν οι Φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι ύστερα από γραπτή εντολή Γιατρού, εφαρμόζουν φυσιοθεραπευτική αγωγή στα μέλη των ΚΑΠΗ που έχουν ανάγκη από αυτήν. Φυσιοθεραπευτική αγωγή μπορεί να εκτελεστεί και κατ΄ οίκον, κατόπιν εντολής γιατρού, σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Αρμοδιότητες Υπηρεσίας Σίτισης τηλ. 24210-20252 
Η Υπηρεσία Σίτισης διανέμει τα γεύματα που προορίζονται για ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Η εργασία αυτή εκτελείται από τον οδηγό των ΚΑΠΗ, με τη βοήθεια των Οικογενειακών Βοηθών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της εκτέλεσης κάθε εργασίας που προκύπτει από το αντικείμενό τους.

Αρμοδιότητες Νοσηλευτών 
Οργανώνουν προγράμματα αγωγής υγείας, παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ατομικής υγείας. Είναι υπεύθυνοι για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων των μελών, σε συνεννόηση με το γιατρό στο ιατρείο του ΚΑΠΗ αλλά και στο σπίτι όταν αυτό κριθεί αναγκαίο. Συνεργάζονται με τις οικογένειες των μελών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Συνεργάζονται με τον ιατρό τις μέρες και τις ώρες που λειτουργεί το ιατρείο. Μεριμνούν για τη φύλαξη και τη διαχείριση του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού του Κέντρου. Επισκέπτονται και παρέχουν κατ΄ οίκον νοσηλεία κατόπιν συνεννοήσεως με το ιατρό του ΚΑΠΗ ή τον Οικογενειακό τους ιατρό.

 

ΚΗΦΗ

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε όλες τις ηλικακές ομάδες (παιδιά και οικογένειες, ενήλικες, τρίτη ηλικία) καθώς και σε πληθυσμιακές ομάδες με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (Ρομά, Άστεγοι, άποροι, μετανάστες) ενώ παράλληλα προσφέρει μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση με ανταποδοτικό χαρακτήρα (ΔΙΕΚ) .

Η επίτευξη των κοινωνικών μας σκοπών χρηματοδοτείται από τον Δήμο Βόλου, πόρους των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και πόρους από διακρατικές συνεργασίες στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα της Ευρωπαίκής Επιτροπής (προγράμματα Erasmus+, της DG Justice, κτλ).

Ενηερωθείτε αναλυτικότερα εδώ
 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ -ΔΟΜΕΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΚΑΠΗ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

Δ/ΝΣΗ: 2ας Νοεμβρίου 129
ΤΗΛ ΕΠΙΚ.2421353145-148 &2421353169
e-mail:koin.leitoyrgoi @volos-city.gr

Στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας λειτουργεί η Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Οι δημότες απευθύνονται καθημερινά στην υπηρεσία μας με κοινωνικά αιτήματα που αφορούν: στην ενημέρωση, πληροφόρηση, συμβουλευτική και κοινωνική παρέμβαση.
Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ασχολούνται:
- με την υποδοχή κοινωνικών αιτημάτωνπληροφόρηση -διασύνδεση -συμβουλευτική
- με την διαδικασία εισαγωγής σε κλινικές και ιδρύματα χρόνιων παθήσεων μέσω ΕΟΠΥΥ και σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης μεσώ ΥΠΕ.
- πιστοποιούν αστεγίες και τηρούν το μητρώο αστέγων
- δέχονται εισαγγελικές εντολές για διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων και ενηλίκων
- συμμετέχουν στη διαδικασίες εισαγωγής στον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου μας
- Διεξαγωγή Κοινωνικής Έρευνας για έκδοση ατομικού ερανικού λογαριασμού
- αξιολογούν περιστατικά για τη δημιουργία λίστας ωφελουμένων για έκτακτες παροχές σε τρόφιμα, σχολικά ειδη κλπ,
- συμμετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης αιτημάτων ένταξης στο κοινωνικό φαρμακείο
- συμμετέχουν στην Επιτροπή για τη καταλληλότητα κτιρίων και έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας δομών για αστέγους
-εκπροσωπούν την Υπηρεσία στο Δίκτυο φορέων για την Υποστήριξη και Προστασία Θυμάτων Εγκληματικότητας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συμμετέχουν στον Εθνικό μηχανισμό Αναφοράς για την αναγνώριση και παραπομπή Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.
-συμμετοχή στην επιτροπή για την αξιολόγηση πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Δήμο έχει συγκροτηθεί η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ),όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν 3961/2011 και της 49540/04-05-2011 ΚΥΑ και αποτελείται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του τμήματος. Η Ομάδα Προστασίας είναι αρμόδια για την πραγματοποίηση των κοινωνικών ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων, όταν υπάρχει καταγγελία κακοποίησης -παραμέλησης.