Υποδομές

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, δεν κυριαρχεί μόνο η παράδοση, δεν είναι μόνο το παρελθόν που επιβιώνει. Είναι και η προοδευτική διάθεση των κατοίκων – που άλλοτε ανέδειξε την περιοχή πρωτοπόρο στο εμπόριο και τη βιοτεχνία – κι η αγάπη τους για συνεχή εξέλιξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, δεν λείπουν τα έργα υποδομής.

Έμφαση δίνεται στον τομέα του αθλητισμού και γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Λειτουργούν ήδη γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, γήπεδα 5×5, γήπεδα μπάσκετ και τένις.

Στις άμεσες προτεραιότητες της ΔΕ Πορταριάς περιλαμβάνονται: η δημιουργία κλειστού Αθλητικού Κέντρου και η κατασκευή δύο νέων γηπέδων 5×5 καθώς και ανοικτού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάλογη έμφαση έχει δοθεί και στον πολιτιστικό τομέα, όπου στην τοποθεσία της πηγής «Μάνα» έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί ανοιχτό θεατράκι.

Έχει ολοκληρωθεί το ανοικτό μικρό θέατρο κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Αϊταφίτικο) στην Πορταριά, ενώ μέσα στα σχέδια του Δήμου είναι και η δημιουργία πολιτιστικών χώρων που θα φιλοξενούν τις Τέχνες και τα Γράμματα καθώς και η λειτουργία Μουσείου στο αναστηλωμένο γι” αυτό το σκοπό αρχοντικό «Ζούλια» κάτω από το Δημαρχείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Κατωχώρι έχει την έδρα της η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, η οποία χρησιμοποιεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκεί για συνέδρια και σεμινάρια. Edit Translation