Δραστηριότητες

Μέσα στη μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου του Πηλίου, γνωρίζει άνθιση ο περιπατητικός τουρισμός. Ο επισκέπτης μαγεύεται περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια της Πορταριάς, έρχεται σε επαφή με την πολυμορφία της φύσης και γνωρίζει βαθύτερα και ουσιαστικότερα τον εαυτό του.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια λιθόστρωτα και αγροτικά εντός και εκτός των ορίων του χωριού, διαδρομές μέσα από τις οποίες ο περιηγητής συναντά παραδοσιακά κτίρια και μοναστήρια, πέτρινες βρυσούλες και παλιά ξωκλήσια βυζαντινής και νεώτερης ιστορικής σημασίας.

Το σημαντικότερο είναι το επονομαζόμενο «μονοπάτι των Κενταύρων», που ακολουθεί μια διαδρομή πλάι στο ρέμα της πηγής «Μάνα». Κι αν τύχει και συναντήσετε ίχνη από οπλές, μην ξαφνιαστείτε… κένταυρος πέρασε πριν λίγο από εκεί!

Επίσης σημαντικό είναι και το μονοπάτι «Ιάσων», πρόσφατα ανακαινισμένο και σηματοδοτημένο από το Δήμο Πορταριάς το οποίο ξεκινάει από την ανακαινισμένη αγροτική κατοικία Λάζου στην Αλλη Μεριά και καταλήγει στην Αλυκόπετρα λίγο πριν τα Χάνια.

Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ξενάγηση με έμπειρους οδηγούς και ενδιάμεσες στάσεις σε διαμορφωμένους χώρους για ξεκούραση. Edit Translation