Οργανισμοί/Σύλλογοι

Πορταριά:
Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ορμίνιο«. Με σκοπό να ζωντανέψει τα ήθη και τα έθιμα και την πολιτιστική παράδοση της Πορταριάς ιδρύθηκε το 1961 ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ορμίνιο» Πορταριάς. Το 1978 συγκρότησε γυναικείο χορευτικό τμήμα και δέκα χρόνια μετά έγινε μικτό. Το 1985 συγκρότησε και παιδικό χορευτικό. Σήμερα έχει ενσωματωθεί στον Αθλητικό & Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πορταριάς και αποτελείται από τρία τμήματα. Το μεγάλο, το μεσαίο και το μικρό. Συμμετείχε σε πολλές διεθνείς και ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γαλλία και έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Στην Πορταριά διοργανώνει κάθε χρόνο τον Πηλιορείτικο Γάμο και Διεθνή Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού. Παράλληλα προωθεί την έρευνα και την μελέτη της λαϊκής παράδοσης.

Άλλη Μεριά:
Οι κάτοικοι επιδίδονται στα σπορ με πρώτο το ποδόσφαιρο το οποίο προωθεί ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος με την επωνυμία «Ιάσων«. Επίσης λειτουργεί και ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς και ως κύριο σκοπό έχει την διατήρηση των εθίμων και την διάδοση της πολιτιστικής κληρονόμιάς της περιοχής.

Κατηχώρι:
Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατηχωρίου «Χειρών Κένταυρος«. Εχει ομάδα μπάσκετ, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ” ΕΣΚΑΘ. Ο Σύλλογος δεν ασχολείται μόνο με τα αθλητικά αλλά και με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σταγιάτες:
Καθοριστική είναι και η βοήθεια που προσφέρει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Σεραφείμ«. Με τις εκδρομές και τις λίγες, αλλά αξιόλογες, εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, ψυχαγωγεί και φέρνει κοντά τους κατοίκους, αλλά επιπλέον βοηθάει όσο μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει, τις άπορες οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη. Edit Translation