Αναπτυξιακός Σύλλογος Περιοχής Ψυγείων Αγριάς

Ο Αναπτυξιακός σύλλογος περιοχής Ψυγείων ιδρύθηκε από ανθρώπους της περιοχής Ψυγείων, τον Ιούλιο του 2004 με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής και την παρέμβαση των κατοίκων σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια από τα μέλη του συλλόγου. Ήδη ο σύλλογος απαριθμεί 270 ενεργά μέλη που είναι κάτοικοι της περιοχής Ψυγείων αλλά και από άλλα σημεία της Αγριάς.

Στις μέχρι τώρα δραστηριότητες του καταγράφονται οι ακόλουθες:

1.Η ίδρυση τράπεζας αίματος για τα μέλη του συλλόγου και για συγγενείς 1ου βαθμού. Η τράπεζα λειτουργεί από το 2006 και η συνεισφορά της στο κοινωνικό σύνολο είναι μέχρι στιγμής πέρα από κάθε πρόβλεψη.

2.Η αναβίωση και η καθιέρωση του πανηγυριού του Αϊ Γιάννη στις 30 Αυγούστου, που είχε σταματήσει για πάνω από 30 χρόνια.

3.Η οργάνωση πολλών ημερίδων στην αίθουσα του ΤΕΕ Αγριάς, με το οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία, ιατρικού- κοινωνικού- πολιτιστικού ενδιαφέροντος με την συμμετοχή πολλών διακεκριμένων επιστημόνων του Νομού και όχι μόνο.

4.Η χρηματική βράβευση των τριών πρώτων μαθητών που αποιφοίτησαν από το Λύκειο της περιοχής

5.Οι καθιερωμένες εδώ και τέσσερα χρόνια γιορτές Πρωτοχρονιάς και Αποκριάς για τα μικρά παιδιά της περιοχής.

6.Η οικονομική στήριξη ατόμων και οικογενειών της περιοχής με πραγματική ανάγκη.

7.Η συνεισφορά οικονομική και υλική σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής που έχουν σχέση με παιδιά (ΕΛΕΠΑΠ, ειδικό σχολείο κ.λ.π.)

8.Η ίδρυση από το 2006 και μετά χορευτικών ομάδων (παιδικού και ενήλικες) με μεγάλη συμμετοχή.

9.Οι συνεχείς έγγραφές παρεμβάσεις προς την Δημοτική Αρχή για θέματα που αφορούν δραστηριότητες του συλλόγου (καθαριότητα, συγκοινωνιακά και άλλα περιβαλλοντικά θέματα).

10.Η διοργάνωση επιμορφωτικών και άλλων ψυχαγωγικών εκδρομών για τα μέλη του.

Και όχι μόνο και όλα αυτά μέσα στα τριάμιση χρόνια υπαρξής του. Οι στόχοι βέβαια αναπροσαρμόζονται και ο στόχος τοποθετείται όλο και πιο ψηλά και οι άνθρωποι του Δ.Σ. ευελπιστούν σε όλο και πιο μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όλοι αυτοί οι στόχοι θα ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν αν δεν υπήρχε η σημαντική βοήθεια της ΕΨΑ ΑΕ, του Διευθυντή του ΤΕΕ Αγριάς, των επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και των απλών μελών του συλλόγου που με κέφι, μεράκι και αγάπη συνεισφέρουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί. Edit Translation