Σύλλογος Αστέρια

Ο σύλλογος οικισμού «ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΓΡΙΑΣ» βρίσκεται μετά το εργοστάσιο τσιμέντων της ΑΓΕΤ και τις εγκαταστάσεις πετρελαίων «EVIN» στην είσοδο του Δήμου Αγριάς.

Πρόκειται για μια περιοχή εξοχικών κατοικιών με διαρκώς αυξανόμενη οικοδομική ζήτηση. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι ότι καλύτερο κλιματολογικά και η ύπαρξη παραλίας ικανοποιεί τους κολυμβητές της περιοχής και όχι μόνον.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αστέρια – Αγριάς που ιδρύθηκε το 1976 με πρόεδρο τον Ναπολέοντα Αυγέρη ανασυστάθηκε στις 25 Ιουνίου του 2006 κατόπιν γενικής συνελεύσεως των κατοίκων της περιοχής.  Το νέο πλέον συμβούλιο έχει ως εξής:

  1. Γεωργαλάς Μιχάλης -             Πρόεδρος
  2. Σαρρής Γεράσιμος -                 Αντιπρόεδρος
  3. Μαρκογιαννοπούλου Σοφία -   Γραμματέας
  4. Κολέτσος Στάθης -                   Ταμίας
  5. Ζάχος Χαράλαμπος -                 Μέλος

Σκοπός του συλλόγου είναι η οικολογική και η περιβαλλοντική προστασία του οικισμού, σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη του τοπίου. Παράλληλα προωθείται η προβολή της περιοχής με στοιχεία πολιτιστικά και πολιτισμικά έτσι ώστε να αναδειχθεί σαν κύτταρο πολιτισμού και προόδου.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου πραγματοποιείται η κοπή της πίτας. Η κοπή πίτας του 2006 έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2006 στο κέντρο Αλκμήνη στην Αγριά και την τρέχουσα χρονιά προγραμματίζεται η κοπή πίτας στις 17 Φλεβάρη στο κέντρο «Παιδιά» στην Αγριά. Edit Translation