Πρώτο Σώμα Ναυτοπροσκόπων

Στην Αγριά ο προσκοπισμός υπάρχει από το 1936. Οι Ναυτοπρόσκοποι ως 1Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ξεκίνησαν το 1980.

Είναι μια ειδικότητα που μπορεί να έχει ένα Προσκοπικό Σύστημα, συνήθως σε περιοχές που έχουν κοντά το υγρό στοιχείο (Θάλασσα, Λίμνη, Ποτάμι) εκφράζοντας την αγάπη και την κλίση του Έλληνα για την θάλασσα.

Ο Προσκοπισμός είναι ένα παιχνίδι κοινωνικής ένταξης του παιδιού που οργανώνεται και καθοδηγείται από τους εκπαιδευμένους βαθμοφόρους. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες ποικίλουν και φέρνουν το παιδί σε επαφή με το βουνό και την θάλασσα, το εντάσσουν στο κοινωνικό σύνολο συμμετέχοντας σε τοπικές εορτές και εκδηλώσεις, ενώ το ευαισθητοποιούν σε θέματα περιβάλλοντος με δραστηριότητες όπως  ο καθαρισμός των ακτών.

Επίσης σημαντικό απόκτημα της λέσχη Ναυτοπροσκόπων Αγριάς είναι μια εξάκωπη λέμβο η επονομαζόμενη «ΝΕΠΤΙΝΑ» που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την θάλασσα, τα  εξοικειώνει μαζί της και τα εκπαιδεύει στην κωπηλασία και την ναυσιπλοΐα.

Η λέσχη του συστήματος εδρεύει στο σταθμό του ΟΣΕ στην Αγριά και οι ώρες που δουλεύουν τα τμήματα είναι κάθε Σάββατο από τις 15.00 έως και τις 19.30.

Η Αγέλη αποτελείται από λυκόπουλα ηλικίας 7 έως 10 ετών, η Ομάδα αποτελείται από Προσκόπους ηλικίας 11 έως 14 ετών και η Κοινότητα αποτελείται από Ανιχνευτές ηλικίας 15 έως 18 ετών.

Σήμερα, καθήκοντα αρχηγού συστήματος εκτελεί ο Παπανδρεόπουλος Γιάννης. Το τηλέφωνο που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του είναι το 6944399825.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς με το έργο που παρουσιάζει, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και συνεχίζει τη δράση του με τις καλύτερες προοπτικές, με την πίστη και  τον ενθουσιασμό των μελών του.

 

 

 

 

 

 

  Edit Translation