Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Αγριάς – Μαγνησίας

Το τοπικό τμήμα του οδηγισμού Αγριάς ιδρύθηκε το 1960 από την Κική Κουτσουβέλη. Το Φεβρουάριο του 1961 ψηφίστηκε η πρώτη πρόεδρος η Μαρίκα Παπαϊωάννου και η Μαρίκα Παραθύρη έφορος του τμήματος.

Από τότε μέχρι σήμερα το τμήμα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία με ομάδες στις οποίες συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια.
Ομάδα Αστεριών για παιδιά ηλικίας 5 – 7 ετών.
Ομάδα Πουλιών για παιδιά ηλικίας  7 – 11 ετών.
Ομάδα Οδηγών για παιδιά ηλικίας  11 – 14 ετών.
Ομάδα Μεγάλων Οδηγών για παιδιά ηλικίας  14 – 18 ετών.
Σκοπός του οδηγισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά και νέους να ανακαλύψουν και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να οδηγηθούν οι ίδιοι στην πνευματική, ηθική και φυσική ανάπτυξη, να γίνουν άτομα υπεύθυνα, ικανά και ελεύθερα με αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από τρεις άξονες που είναι :

  • Προσωπική ανάπτυξη
  • Κοινωνική συμμετοχή και προσφορά
  • Η ζωή κοντά στην φύση

Τον Οκτώβριο του 1993 ιδρύθηκε η ομάδα συνεργασίας που απαρτίζεται από παλαιά στελέχη και κυρίες που πέρασαν από το τοπικό συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα συνεργασίας είναι αρωγός και βοηθός του τοπικού Συμβουλίου. Το σώμα οδηγισμού διατηρεί «ΕΣΤΙΑ» όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις των ομάδων, τα συμβούλια, οι γιορτές και άλλες εκδηλώσεις.
Η εστία αυτή είναι ενοικιαζόμενη προς το παρόν. Μοναδικά έσοδα του τμήματος είναι αυτά που προέρχονται από εκδηλώσεις(απογευματινά, συνεστιάσεις, λαχειοφόρους, εκδρομές κ.λπ.) που οργανώνει το τοπικό τμήμα.

Η διεύθυνσή μας είναι Βλαχάβα και Δημ. Φωτοπούλου και τηλέφωνα επικοινωνίας 24280- 92278 και 24280-92425. Edit Translation