Παραδοσιακά Πανηγύρια

Υπήρξε κάποια εποχή κατά την οποία η θρησκευτική ήταν η κοινωνική ζωή των Ελλήνων – ιδιαίτερα των χωρικών. Οι κουρασμένοι από τον μόχθο αγρότες περίμεναν την γιορτή του Aγίου για να γλεντήσουν, προς τιμήν του να πιούν, έτσι να πανηγυρίσουν το σημάδεμα του εκκλησιαστικού χρόνου από κάποιο γεγονός σχετικό με την κοίμηση ή ανακομιδή, σπανίως γενεθλίων του. Έτσι γεννήθηκαν κι έζησαν μέσα στους αιώνες τα λαϊκά πανηγύρια.

Πανηγύρι «Αγίου Αθανασίου»
Το Πανηγύρι του «Αγίου Αθανασίου» γιορτάζεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Σταγιατών στις 2 Μαΐου. Γίνεται αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας.

Πανηγύρι «Αγίας Τριάδος»
Το Πανηγύρι της «Αγίας Τριάδος» γιορτάζεται στο ομώνυμο εξωκλήσι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατηχωρίου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου. Μετά την αρτοκλασία στο προαύλιο προσφέρονται σε όλο τον κόσμο κρασί, τσίπουρο και διάφορα μεζεδάκια.

Πανηγύρι «Παναγίας Μεγάλου Γένους»
Το Πανηγύρι της «Παναγίας Μεγάλου Γένους» γιορτάζεται στο ομώνυμο εξωκλήσι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατηχωρίου. Πραγματοποιείται στις 24 Αυγούστου. Γίνεται αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια προσφέρονται σε όλο τον κόσμο γλυκά και αναψυκτικά.

Πανηγύρι «Αγίων Αποστόλων»
Το Πανηγύρι των «Αγίων Αποστόλων» γιορτάζεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κατηχωρίου. Πραγματοποιείται στις 29 Ιουνίου. Γίνεται αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια πραγματοποιείται λαϊκό πανηγύρι.

Μια απάντηση σε Παραδοσιακά Πανηγύρια Edit Translation