24Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΒΟΛΟΣ  28/6/2024

Αρ. Πρωτ. : 55344

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 24η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα διεξαχθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο Βόλου , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.

Α/Α   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.   Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. Δήμου Βόλου σε εφαρμογή των διατάξεων της  περ. δ' παρ. 2 του άρθρου 27 και του άρθρου  29 Ν. 5056/23.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2.   Λήψη απόφασης για την 16η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2024.

3.   Λήψη απόφασης για την προέγκριση δαπανών του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων.

4.  Έγκριση πρακτικού Α΄ και Β’ φάσης διενέργειας ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών για έκτακτα καιρικά φαινόμενα για το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου», ενδεικτικού προϋπολογισμού διακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ (263.438,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

5.  Υποβολή Πρακτικού II - Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης Προσωρινών Αναδόχων του διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών σήμανσης οδών για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας» για το έτος 2024 συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού πενήντα εννιά χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα ευρώ και σαράντα λεπτών (59.780,40 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

6. Υποβολή Πρακτικού διενέργειας Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την υπηρεσία «Εργασίες ταφών-εκταφών στα Κοιμητήρια της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων και των Περιφερειακών Κοιμητηρίων των Δ.Ε. του Δήμου Βόλου», ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 179.800,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

7.  Λήψη απόφασης για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος και εισπραχθέντος χρηματικού ποσού  από ΔΤ, ΔΦ & ΤΑΠ.

8.  Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων επαναληπτικής διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων, για την «Προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση που αφορά την υποστήριξη των λουομένων των παραλιών του Δήμου Βόλου».

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

9.  Λήψη απόφασης για την 5η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου, έτους 2024.

10.  Λήψη απόφασης για την υποβολή πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023».

11. Λήψη απόφασης για την έγκριση  μελέτης με τίτλο ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ-ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 « ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ» ,προϋπολογισμού 5.980.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

12.  Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τα άρθρα 32 παρ.2γ και 32Α του Ν. 4412/2016 για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου κάτω των ορίων με τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ». Καθορισμός όρων της Πρόσκλησης Συμμετοχής, πρόσκληση Οικονομικών Φορέων στη διαπραγμάτευση και συγκρότηση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

13.  Λήψη απόφασης για την έγκριση μελέτης με τίτλο: Εργασίες επισκευής εγκαταστάσεων ζεστού νερού χρήσης, θέρμανσης και  ανακυκλοφορίας νερού δεξαμενών, στο λεβητοστάσιο των κολυμβητικών δεξαμενών των 25μ. & της δεξαμενής εκμάθησης του κολυμβητηρίου “Ι.ΖΗΡΓΑΝΟΣ” του Δ. Βόλου.

14.  Έγκριση 2ης Παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου με τίτλο «Εργασίες Συντήρησης Σχολείων ΔΕ Βόλου & Ν. Ιωνίας έτους 2022».

15.  Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: "Συντήρηση καλντεριμιών και πλακόστρωτων κοινόχρηστων χώρων Δημοτικών Ενοτήτων πλήν Βόλου και Νέας Ιωνίας έτους 2021".

16.  Έγκριση της 4ης παράταση προθεσμίας εκπόνησης  της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΛΣΟΥΣ ‘ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΧΗ’ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ».

17.  Έγκριση παράταση προθεσμίας του Έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΠΛΗΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2022».

18.  Έγκριση παράταση προθεσμίας του Έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022».

19.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: ¨Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας έτους 2022."

20.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: "Αποκατάσταση οδοστρωμάτων Δήμου Βόλου¨.

21.  Έγκριση παράταση προθεσμίας της ανάθεσης με τίτλο «Εργασίες συντήρησης ανελκυστήρων».

22.  Έγκριση 1ου ΑΠΕ,  1ου ΠΚΤΜΝΕ , 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και Τροποποίηση Μελέτης για το έργο: «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ».

23.  Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: "Αποκατάσταση οδοστρωμάτων Δήμου Βόλου".

24.  Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. του Έργου: "ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΠΛΗΝ ΒΟΛΟΥ – Ν.ΙΩΝΙΑΣ 2023".

25.  Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ».

Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

26.  Λήψη απόφασης για την εξαγορά των οχημάτων LEASING.

Δ/ΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

27.  Λήψη απόφασης για την κοπή δένδρου Πεύκου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Νέων Παγασών Βόλου.

28.  Λήψη απόφασης για την κοπή δύο δένδρων για την εφαρμογή σχεδίου πόλεως στην οδό Μάνου Λοϊζου συνοικία Κάραγατς στην Δημοτική Ενότητα Βόλου.

29.  Εξώδικος συμβιβασμός περί καταβολής αποζημίωσης για υλικές ζημιές στο  ΙΧ όχημα του κ. Μπόκα Λάμπρου.

30.  Εξώδικος συμβιβασμός περί καταβολής αποζημίωσης για υλικές ζημιές στο ΙΧ όχημα του κ. Σταματίου Αργύριου.

Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

31.  Κρίση ενστάσεων κατά της υπ΄αρ.742/2023 Α.Δ.Σ.η οποία αφορά τροποποίηση σχεδίου πόλης για δημιουργία οικοδομικού τετραγώνου (Ο.Τ. 799Α) στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου της Δ.Ε. Βόλου του Ενιαίου Δήμου Βόλου (Κατάργηση κοινοχρήστου χώρου μετά από την υπάρ.80/2012 Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου).

32.  Κρίση ενστάσεων κατά της υπάρ. 744/2023 Α.Δ.Σ.η οποία αφορά τροποποίηση σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 284 της Δ.Ε. Νέας Ιωνίας του Ενιαίου Δήμου Βόλου με κατάργηση κοινοχρήστου χώρου σύμφωνα με το Ν. 4759/2020.

33.  Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί των ενστάσεων επί του Επικαιροποιημένου Κτηματολογικού Διαγράμματος της μελέτης "Μελέτη Ανασύνταξης του Γ΄Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής" Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής  Βόλου.

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

34.  Λήψη απόφασης επί του θέματος «Έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της ΑΕΠΟ του έργου «Σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου με το εργοστάσιο SΟVΕL στον Αλμυρό Μαγνησίας».

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

35.  Λήψη απόφασης για την αποδοχή δωρεάς έργου κατασκευής τάπητα ασφαλείας στο 1ο Δημ.Σχ. Αρτέμιδας – Άνω Λεχωνίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

36.  Αποδοχή παραχώρησης μεταφερόμενων οικίσκων στο Ε.Α.Κ. Βόλου.

                                                                                                                              

Ο Πρόεδρος της

Δημοτικής Επιτροπής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΡΗΣ

Κατηγορία Συνεδρίασης: 
Δημοτική Επιτροπή
Αριθμός Συνεδρίασης: 
24
Ημερομηνία Συνεδρίασης: 
Τετάρτη, 3 Ιούλιος, 2024