ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Διμηνίου

Πληροφορίες: Τσουράπας Κώστας

Τηλέφωνο: 24213-53626

ΦΑΞ: 24213-53613

Βόλος, 28/07/2016

Αρ. Πρωτ: 66536

 

 

 

 

 

ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η Δ/νση Πρασίνου θα προβεί σε εργασίες κλαδέματος ψηλών δένδρων σε περιαστικά άλση και κοινόχρηστους χώρους στις Τοπικές Κοινότητες Μακρινίτσας και Πορταριάς που δε μπορούν να εκτελεστούν με ιδία μέσα και εργασίες αποκομιδής των προϊόντων κλαδέματος. Οι απαιτούμενες εργασίες θα γίνουν από τον ανάδοχο με τη χρήση όλων των αναγκαίων οχημάτων, μηχανημάτων και προσωπικού.

Τα δέντρα που έχουν προγραμματιστεί να κλαδευτούν είναι:

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

ΥΨΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

1.

Λεύκα

1

> 20 μέτρα

2.

Πλατάνια

14

> 20 μέτρα

3.

Πλατάνια

7

> 10 μέτρα

ΣΥΝΟΛΟ

22

ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

ΥΨΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

1.

Λεύκα

2

> 20 μέτρα

2.

Πλατάνια

6

> 20 μέτρα

ΣΥΝΟΛΟ

8

Αναλυτική κατάσταση για την ακριβή θέση των παραπάνω δένδρων διατίθεται από την υπηρεσία.

Τα παραπάνω ψηλά και επικίνδυνα δέντρα είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να κλαδευτούν εκτός των άλλων και για λόγους Δημόσιας Ασφάλειας ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης σωματικών βλαβών ή θανάτων στους περαστικούς και υλικών ζημιών στα διερχόμενα οχήματα ιδιαίτερα μετά την αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο τρόπος κλαδέματος και η εποχή που θα διεξαχθεί θα υποδεικνύεται από τη Διεύθυνση Πρασίνου ανάλογα με το είδος και την επικινδυνότητα των δέντρων με γνώμονα κυρίως τη Δημόσια Ασφάλεια. Συγκεκριμένα, στις λεύκες θα γίνει κλάδεμα “αναγέννησης” καθώς αυτά θα κλαδευτούν σε ύψος 6-8 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, ενώ στα Πλατάνια θα αφαιρεθούν τα ξερά και επικίνδυνα κλαδιά με κατά περίπτωση μείωση του ύψους τους.

Τα προϊόντα κλαδέματος είναι αντικείμενο συλλογής, απομάκρυνσης και διαχείρισης του αναδόχου. Με ευθύνη του αναδόχου, τα προϊόντα κλαδέματος θα απομακρύνονται από τον τόπο των εργασιών αυθημερόν και θα απορρίπτονται σε θέση που επιτρέπεται. Οι χώροι όπου θα εκτελούνται οι εργασίες θα καθαρίζονται άμεσα ώστε να παραδίδονται καθαροί εντός της ίδιας ημέρας που πραγματοποιούνται οι εργασίες. Κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Πρασίνου, 10% της ποσότητας ξυλείας θα μεταφέρεται με ευθύνη του αναδόχου σε χώρο της υπηρεσίας ώστε να διατίθεται αποκλειστικά σε άπορους, τους οποίους υποδεικνύουν οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με την ΑΔΣ 702/2012.

Η δαπάνη των καυσίμων και των λιπαντικών των μηχανημάτων όπως και κάθε άλλη δαπάνη που δεν αναφέρεται αλλά είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των εργασιών επιβαρύνουν τον ανάδοχο. Επίσης βαρύνουν τον ανάδοχο οι αμοιβές των οδηγών, των χειριστών, των κλαδευτών και των λοιπών εργατών καθώς και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η σωστή και ασφαλής λειτουργία των οχημάτων ή μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν είναι ευθύνη του αναδόχου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών την ευθύνη της σωστής και ασφαλούς λειτουργίας τους έχει ο ανάδοχος. Τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους θα βαρύνουν τον ίδιο.

Η κατάρτιση του προσωπικού και η ικανότητά του να εκτελέσει με ασφάλεια τις προαναφερόμενες εργασίες τους είναι ευθύνη του αναδόχου.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό που θα εκτελεί τις εργασίες θα πρέπει να φέρει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία ατομικά μέσα προστασίας με ευθύνη του αναδόχου. Τυχόν υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες ή ατύχημα ή δυστύχημα που θα προκληθούν σε εργαζόμενους ή σε τρίτους κατά τη διάρκεια των εργασιών, βαρύνουν αποκλειστικά τον ανάδοχο.

Τα μέτρα ασφαλείας για τους χειριστές των μηχανημάτων, πρέπει να λαμβάνονται ακριβώς όπως αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία με ευθύνη του αναδόχου.

Η τιμή προσφοράς θα είναι σε ευρώ για το σύνολο των δένδρων.

Ανάδοχος ανακηρύσσεται αυτός που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή. Κατά την επιλογή του αναδόχου θα ελεγχθεί από την αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή της Δ/νσης Πρασίνου, με βάση τα παραστατικά που θα κατατεθούν, η επάρκεια των μηχανοκίνητων μέσων και οχημάτων που θα αποδεικνύουν την ικανότητα του αναδόχου για ασφαλή, ταχεία και επαρκή εκτέλεση των εργασιών κλαδέματος και ταχεία αποκομιδή των προϊόντων κλαδέματος αυθημερόν.

Με την οικονομική προσφορά είναι απαραίτητο να προσκομισθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. Για τα μηχανήματα:

  1. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ και αντίγραφό του

  2. Άδεια Κυκλοφορίας του μηχανήματος και αντίγραφό της

  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που θα δηλώνονται οι αριθμοί κυκλοφορίας των μηχανημάτων

  4. Αποδεικτικό Τελών Κυκλοφορίας και αντίγραφό του

  5. Άδεια χειριστή μηχανημάτων και αντίγραφό της

  6. Βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών κλαδέματος από φορείς του Δημοσίου, εφόσον υπάρχει

  7. Για τα καλαθοφόρα οχήματα επί πλέον θα πρέπει να προσκομιστούν α) έγγραφο που θα αναφέρει την ανυψωτική ικανότητα (το μέγιστο ύψος) κάθε καλαθοφόρου που θα χρειαστεί ανάλογα με το ύψος των δένδρων (20 και 30 μέτρων ανυψωτικής ικανότητας) και αντίγραφό του και β) Πιστοποιητικό ελέγχου (καταλληλότητας) καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος ή έγκριση λειτουργίας αυτού και αντίγραφό του.

Β. Για τα μεταφορικά μέσα:

  1. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ και αντίγραφό του

  2. Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που θα αποδεικνύει ότι το φορτηγό είναι Δημόσιας Χρήσης και αντίγραφό της

  3. Αποδεικτικό Τελών Κυκλοφορίας και αντίγραφό του

  4. Αποδεικτικό ΚΤΕΟ που να αποδεικνύει ότι το φορτηγό μπορεί να είναι σε χρήση κυκλοφορίας και αντίγραφό του

  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που θα δηλώνονται οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σε περίπτωση που τα μηχανήματα και τα μεταφορικά μέσα δεν είναι ιδιόκτητα θα πρέπει να προσκομιστεί Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του ιδιοκτήτη τους, στην οποία θα δηλώνεται ότι η διάθεσή τους στον συμμετέχοντα θα είναι σύμφωνη με το χρόνο και τον τόπο υπόδειξης της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Ο ενδιαφερόμενος, για τα μεταφορικά μέσα, θα πρέπει να υποβάλλει άδεια συλλογής και μεταφοράς στερεών και μη επικίνδυνων αποβλήτων η οποία θα συμπεριλαμβάνει και απόβλητα ξύλων, κήπων, πάρκων, οδών και πεζοδρομίων, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1909/22-12-2003 - ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – Αριθ.Η.Π.50910/2727 - Άρθρο 8) και στην υπ. αριθμ. 129043/4345/8-7-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε περίπτωση βλάβης του μηχανήματος ή του μεταφορικού μέσου ο ανάδοχος οφείλει την άμεση αντικατάστασή του εντός μίας ημέρας. Το μηχάνημα ή το μεταφορικό μέσο που θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο με βλάβη, θα πρέπει να έχει όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα οποία ο ανάδοχος οφείλει να προσκομίσει στην Υπηρεσία αμέσως.

Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 35-6275.014 του προϋπολογισμού του Δ.Β. έτους 2016 μέχρι ανώτατου ορίου 2.338,71€ χωρίς ΦΠΑ (2.900,00€ με ΦΠΑ).

Παρακαλούμε όπως, προσκομίσετε εσώκλειστη οικονομική προσφορά έως τις 08/08/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 μ.μ. στη γραμματεία της Δ/νσης Πρασίνου, πλατεία Διμηνίου - πρώην Δημαρχείο Δ. Αισωνίας.

 

 

Ο ΑΝ/ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΕ9/Γ    

Εκτύπωση