Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ CISCO NETWORKING ACADEMY

Ξεκινούν νέα δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων, προσφορά της Cisco Networking Academy

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη νέα στρατηγική συνεργασία μας με τη Cisco Networking Academy στοχεύοντας στην εξέλιξη του συνόλου των υπηρεσιών μας καθώς και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε τεχνολογίες αιχμής. Ο Δήμος Βόλου επιδιώκει την προώθηση ενός νέου μοντέλου κατάρτισης που ενσωματώνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, όπως είναι η Cisco, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης NetAcad διαμορφώνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους υπαλλήλους του Δήμου μας και το σύνολο των δημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να συμμετάσχετε δωρεάν σε ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της αγοράς που προσφέρει η Cisco NetAcad, το μάθημα της Κυβερνοασφάλειας: CyberOps Associate Course. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security), ενός από τους πιο επίκαιρους και σημαντικούς τομείς του σήμερα, καθώς όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες, τόσο εξελίσσονται και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί στην πράξη η επαγγελματική κατάρτιση, ώστε αυτή να αναδειχθεί ως ένα πραγματικό εργαλείο, για τους δημότες μας αλλά για τους υπαλλήλους του Δήμου μας, ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή, η Cisco σε συνεργασία με την Space Hellas και ένα από τα κέντρα υποστήριξής του δικτύου των ακαδημιών της, το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος - Scientific College of Greece χρηματοδοτεί για τους δημότες μας ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα που «τρέχει» μέσω του παγκόσμιου εκπαιδευτικού της προγράμματος, Cisco NetAcad, το οποίο και θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco NetAcad, με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μέσα από το πρόγραμμα CyberOps Associate Course παρέχεται εξειδικευμένη γνώση, η οποία έχει ως προαπαιτούμενα τα ακόλουθα:

  • Βασικές γνώσεις υπολογιστή και χρήσης Internet

  • Βασικές γνώσεις λειτουργικών συστημάτων Windows και Linux

  • Βασικές γνώσεις δικτύων υπολογιστών

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους, για την κάλυψη των προαπαιτουμένων, να δηλώσουν συμμετοχή σε πρώτο χρόνο στα δύο προπαρασκευαστικά courses μικρής διάρκειας, επίσης, δωρεάν παροχή της Cisco NetAcad:

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 2 μήνες για την ολοκλήρωση των προαναφερομένων προπαρασκευαστικών προγραμμάτων μέσα από ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Self-paced). Για την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων απαιτείται βαθμός τουλάχιστον 70/100 για να συμμετάσχουν στο CyberOps Associate Course. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των 2 προπαρασκευαστικών προγραμμάτων και κριτήριο τις καλύτερες βαθμολογίες θα επιλεγούν 25 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι καταρτιζόμενοι δημότες μας, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα CyberOps Associate, θα αποκτήσουν:

  • ψηφιακό πιστοποιητικό (digital badge)

  • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος

  • εκπτωτικό κουπόνι που θα προσφέρει 51% έκπτωση στο κόστος της εξέτασης πιστοποίησης (Industry Certification Exam)

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι δημότες και καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να εξηγήσουν μεταξύ άλλων τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας σε ένα εταιρικό περιβάλλον, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των Windows και Linux λειτουργικών συστημάτων, ενώ παράλληλα, θα μπορούν να αναλύσουν τη λειτουργία πρωτοκόλλων και υπηρεσιών δικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου στο e-mail: e.kalantzis@volos-city.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση για το CyberOps Associate, τα προπαρασκευαστικά μαθήματα αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Εναλλακτικά για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Εγγραφές από 1 έως 12 Δεκεμβρίου 2022.



 

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)
 
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.