Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (2021-2027)

Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)

 


Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου
στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)

Ο Δήμος Βόλου καινοτομεί και διενεργεί έρευνα στους κατοίκους του για την καταγραφή αναγκών, προβλημάτων και προτάσεων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή τους. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027), ο Δήμος Βόλου καλεί τους πολίτες του να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση η οποία θα διεξαχθεί από τις 12/7/2023 έως και τις 26/7/2023,  ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στόχος του Δήμου Βόλου αποτελεί η συμμετοχή των δημοτών στην από κοινού διαμόρφωση των αποφάσεων με την δημοτική αρχή, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα. Η έρευνα αποσκοπεί στη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση δεδομένων σχετικών με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά των περιοχών ώστε να   δημιουργηθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και της κλιματικής αλλαγής και για την αύξηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας, μέσω έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαβούλευση εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville. Θα χρειαστεί να αφιερώσουν μόνο λίγα λεπτά για να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που διερευνά την κατάσταση των κτιρίων (κατοικιών και επαγγελματικών χώρων), τις ανάγκες και τα κύρια προβλήματα των περιοχών που βρίσκονται, αλλά και τις προτάσεις αναβάθμισης αυτών, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα κάποια δημογραφικά τους στοιχεία. Ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορούν με ένα κλικ να καταθέσουν την άποψή τους:

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου θα διεξάγουν επιτόπια και τηλεφωνική έρευνα, σε όλες τις περιοχές ούτως ώστε να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις και χρήσιμα δεδομένα. Επισημαίνεται πως οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου οι οποίοι θα διενεργούν την έρευνα πόρτα-πόρτα θα φέρουν διακριτική σήμανση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς της έρευνας στο πλαίσιο του κανονισμού προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους πολίτες για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους στη συγκεκριμένη έρευνα ώστε μέσω αυτής της συμμετοχικής διαδικασίας να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματα της κάθε περιοχής με στόχο τη βελτίωση της  καθημερινότητάς και της ποιότητας ζωής  των κατοίκων του.

 

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Μάιος – Μήνας Πρόληψης για την Αρτηριακή Υπέρταση, Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Αρτηριακή Υπέρταση