Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024-2025 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2024-2025 συνεχίζονται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2024-2025 συνεχίζονται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, κάνοντας χρήση προσωπικών κωδικών  του Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση του dimosvolos.gr / e-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ( Ψηφιακές Υπηρεσίες – Δήμος Βόλου (ctservices.gr) . Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά στη γραμματεία του Ωδείου στα τηλέφωνα: 24210 36992 (ώρες γραμματείας για την περίοδο 2 έως 14 Σεπτεμβρίου: 12:00-20:00).


ΔΩΡΕΑΝ ΓΜΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ & ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ταυτόχρονα, την περίοδο από 2/9 έως και 13/9 2024 το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του τις ώρες 16.30 – 19.30, προκειμένου οι νέοι και τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα, την παρουσίαση ενός μαθήματος, την ενημέρωση για κάποιο εργαστήριο ή μουσικό σύνολο καθώς και όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου μας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στο ωδείο μετά από συγκεκριμένο ραντεβού που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει επικοινωνήσει με  τη γραμματεία.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΒ

Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη Μουσικο-Κινητική Αγωγή -για παιδιά 5 έως 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων (τμήμα: κλασικό, μοντέρνο, λαϊκό-παραδοσιακό), τα διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών, Σύνθεσης και Προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τη σχολή Φωνητικής μουσικής (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι), έως και τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια (Μουσικής για Κινηματογράφο, Ερμηνείας Λυρικού τραγουδιού και Μουσικής Τεχνολογίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα μουσικά Όργανα, τα Ανώτερα Θεωρητικά μαθήματα και τα Μουσικά Εργαστήρια, τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου μας (όπως η νεοσύστατη Συμφωνική Νέων, η Καμεράτα Νέων & Τζιούνιορ, τα Κιθαριστικά σύνολα, οι χορωδίες -παιδικές και ενηλίκων, τα Φωνητικά σύνολα Μονωδίας, Μιούζικαλ και Σύγχρονου τραγουδιού, αλλά και τα νεο-διαμορφωμένα σύνολα της Λαϊκής-Παραδοσιακής Σχολής, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου και οι συναυλίες δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους.

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΒ

Με τη νέα χρονιά το τμήμα ΠΝΕΥΣΤΩΝ του ΔΩΒ θα ξεκινήσει και φέτος εντελώς διευρυμένο. Για όλα, λοιπόν, τα παρακάτω όργανα: Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι και Τούμπα:
i) Οι σπουδαστές που ήδη φοιτούν στην Ανωτέρα Σχολή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε οποιαδήποτε τμήμα, θα έχουν τη δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση 1 έτους. Μετά το πέρας του 1 έτους θα ισχύει το 30% με την προϋπόθεση την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα.
ii) Οι νέοι σπουδαστές του ΔΩΒ, θα έχουν έκπτωση 50% για το επίπεδο της Προκαταρτικής Σχολής. Μετά το πέρας του επιπέδου της Προκαταρτικής θα ισχύει και πάλι το 30% με την προϋπόθεση και πάλι την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα.:
ΜΕΙΩΣΕΙΣ
1) Για εγγεγραμμένους μαθητές που είναι γονείς ή τέκνα πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών (οικογένεια με τέκνο υιοθετημένο από έναν μόνο γονέα, ανύπανδρη μητέρα με μη αναγνωρισμένο τέκνο, ορφανό τέκνο που μεγαλώνει με τον ένα γονέα):
Μείωση 30% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€)
Μείωση 20% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 15.001- 30.000)
Μείωση 15% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 30.001 και άνω)

2) Για εγγεγραμμένους μαθητές που είναι γονείς ή τέκνα τρίτεκνων οικογενειών:
Μείωση 25% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€)
Μείωση 15% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 15.001- 30.000)
Μείωση 10% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 30.001 και άνω)

3) Για εγγεγραμμένους μαθητές Α.Μ.Ε.Α.:
Μείωση 25% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€)
Μείωση 15% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 15.001- 30.000)
Μείωση 10% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα από 30.001 και άνω)

4) Για τέκνα οικογενειών με γονέα Α.Μ.Ε.Α.:
Μείωση 25% (για συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€)
Για συνολικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 15.000 € δεν προβλέπεται μείωση.

5) Για τέκνα οικογενειών με χαμηλό εισόδημα:
Δίνεται η δυνατότητα μείωσης, που δε μπορεί να ξεπερνά το 50% επί των καθορισμένων διδάκτρων, σε εγγεγραμμένους μαθητές - τέκνα οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Ως χαμηλό εισόδημα προσδιορίζεται το ποσό κάτω των 5.000 € (συνολικό οικογενειακό εισόδημα). Προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση στις αρχές κάθε εκπαιδευτικής περιόδου και όχι πέραν της 30ης Νοεμβρίου κάθε έτους, έγγραφης αίτησης, μαζί με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής στα Τμήματα της Δ/νσης Πολιτισμού από τους γονείς των τέκνων οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Οι αιτήσεις που κατατίθενται θα εξετάζονται και θα ακολουθεί απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Ο μέγιστος αριθμός ωφελουμένων δε μπορεί να ξεπερνά τους δεκαπέντε μαθητές ανά Τμήμα της Δ/νσης Πολιτισμού/ανά έτος. Μετά την 30η Νοεμβρίου αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.

6) Εγγεγραμμένοι μαθητές σε περισσότερα του ενός τμήματα:
Δεύτερο όργανο ή τμήμα: μείωση 15% ( Η έκπτωση γίνεται στο όργανο ή τμήμα με το μεγαλύτερο κόστος και παύει να ισχύει στην περίπτωση διαγραφής σε ένα από τα δύο τμήματα)  Τρίτο όργανο ή τμήμα: μείωση 20% ( Η έκπτωση γίνεται στο όργανο ή τμήμα με το μεγαλύτερο κόστος και παύει να ισχύει στην περίπτωση διαγραφής σε ένα από τα τρία τμήματα)

7) Για εγγεγραμμένους μαθητές μέλη της ίδιας οικογενείας με συγγένεια πρώτου βαθμού:  2ο παιδί ή μέλος οικογένειας 15%  3ο παιδί ή μέλος οικογένειας 20%
8) Δωρεάν φοίτηση σε οποιοδήποτε μάθημα για παιδιά - τροφίμους ιδρυμάτων προβλέπεται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις/ώρες.

-- 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Βόλου για το δίμηνο από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ έως 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αποτελέσματα επιλογής φιλοξενούμενων παιδιών και επιλαχόντων, βάση μορίων
του σχολικού έτους 2024 - 2025 για τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δήμου  Βόλου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023
σε περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Βόλου από 1/7-31/8
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ/ΝΣΗ:ΤΟΠ.ΟΙΚΟΝ.ΑΝΑΠΤΥΞHΣ                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Ν.Ιωνίας από 1/7-30/9
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΝΣΗ:ΤΟΠ.ΟΙΚΟΝ.ΑΝΑΠΤΥΞHΣ                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θερινών Θεάτρων Δήμου Βόλου 2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών στο τηλεφωνικό κέντρο του κτιρίου ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ, αύριο 14/6/2024, από τις 08:00 έως 14:00, δεν θα λειτουργούν τα τηλέφωνα των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024
ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ 220/2024 Δ.Σ.
για τη διάθεση χώρων προεκλογικής προβολής στα πολιτικά κόµµατα ή συνασπισµούς κοµµάτων, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024