Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων κας Αναστασίας Μορφογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.03.2021

Από την 1η Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και σήμερα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν ελέγχους σε λαϊκές αγορές με είδη ένδυσης .Οι έλεγχοι δεν επικεντρώθηκαν μόνο στην κατοχή άδειας, τον έλεγχο των κατόχων και των υπαλλήλων ή βοηθών και στην κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από αυτούς, αλλά και στην κατοχή των ειδικών βεβαιώσεων μετακίνησης και την καθολική χρήση μάσκας από τους ίδιους και τους πελάτες.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε όλη την διάρκεια του προηγούμενου μήνα από κλιμάκια της υπηρεσίας μας, τόσο σε χώρους λαϊκών αγορών στην δημοτική ενότητα Βόλου, όσο και στις δημοτικές ενότητες Νέας Ιωνίας και Αγχιάλου. Από την υπηρεσία μας, όλο αυτό το διάστημα έγιναν αυστηρές συστάσεις στους επαγγελματίες που εμφάνισαν κωλύματα νομιμότητας και ταυτόχρονα ενημέρωση τόσο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού όσο και για την τήρηση των διατάξεων του υπαίθριου εμπορίου στις λαϊκές αγορές. Απόρροια των συνεχών ελέγχων ήταν η συμμόρφωση των επαγγελματιών σε τεράστιο ποσοστό, χωρίς μέχρι τώρα να χρειαστεί η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του πιο πρόσφατου ελέγχου στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης 03.03.2021 επί της οδού Καποδιστρίου.

Σε όλη αυτή την περίοδο , παρούσα στους ελέγχους ήταν και η αρμόδια αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων, κ. Αναστασία Μορφογιάννη η οποία επισημαίνει τα εξής: "Τον τελευταίο μήνα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου του Δήμου μας προχώρησαν σε ενδελεχείς ελέγχους σε χώρους λαϊκών αγορών για την τήρηση των διατάξεων του Ν. 4497/2017 και την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Σε πρώτη φάση περιοριστήκαμε σε αυστηρές συστάσεις και απομάκρυνση τυχόν επαγγελματιών που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη λαϊκή ή παρουσίασαν προβλήματα με τις άδειές τους. Ωστόσο η περίοδος των συστάσεων έχει παρέλθει και πρέπει να γνωρίζουν ότι τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια ελέγχου θα προχωρούν στην επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων και αν χρειαστεί και σε κατάσχεση των προϊόντων , όπου αυτό προβλέπεται."

Επισημαίνεται από την υπηρεσία μας ότι οι επαγγελματίες οφείλουν κατά τον έλεγχο να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και να επιδεικνύουν την νόμιμη άδεια η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ και να είναι θεωρημένη, την αστυνομική τους ταυτότητα για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και να δραστηριοποιούνται αυτοί που αναφέρονται στην άδεια ή οι νόμιμα δηλωμένοι βοηθοί τους και όχι τρίτα αδήλωτα πρόσωπα. Ταυτόχρονα οφείλουν να επιδεικνύουν και την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης που εκδίδεται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα από το taxisnet. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την δραστηριοποίησή τους στους χώρους λαϊκής αγοράς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου στα τηλ: 2421353261 – 262 (γραφείο λαϊκών αγορών).

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)
 
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.