ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

Το Τμήμα Υγειονομικής – Κοινωνικής Μέριμνας παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης στα παιδιά των δομών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  με τις ειδικότητες Κοινωνικού Λειτουργού και Εργοθεραπευτή. Κύριος στόχος του είναι η προαγωγή της παιδικής προστασίας, η ενδυνάμωση του γονεικού ρόλου και η  εύρυθμη λειτουργία της οικογενειακής ζωής. Πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Υγειονομικής – Κοινωνικής Μέριμνας:

  • Επισημαίνει δυσκολίες και προβλήματα των παιδιών και βοηθά την οικογένεια στη συνειδητοποίηση τους, τον εντοπισμό των αιτιών (με χρήση εξειδικευμένου ερωτηματολογίου), υποδεικνύοντας παράλληλα τρόπους αντιμετώπισης.
  • Συμβάλλει στην πρόληψη ή αντιμετώπιση προβλημάτων των παιδιών κάθε παιδικού σταθμού και των οικογενειών τους, εφόσον αυτό ζητηθεί ή είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίο.
  • Συνεργάζεται με το παιδαγωγικό προσωπικό των σταθμών με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή, συγκαλεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις γονέων και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οικογενειακής και ατομικής συμβουλευτικής στην οικογένεια των παιδιών.
  • Προσφέρει, με ειδικά επιλεγμένες δραστηριότητες, εργοθεραπευτική υποστήριξη στα παιδιά, προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητες και να ενισχύσουν τις ικανότητες (συντονισμός – έλεγχος κινήσεων, σωστή αντίληψη του σώματος, διευθέτηση του χρόνου, συγκέντρωση της προσοχής, προσανατολισμό, μνήμη, ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης) που δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Ψυχοκοινωνικής στήριξης στα παιδιά των δομών

Προϊστάμενος: Καραμανλή Αίγλη
Διεύθυνση: Τριανταφυλλίδη με Μεταμορφώσεως
Ώρες λειτουργίας: 7:30-15:30
Εmail: ekpaideusi@doepap.gr
Τηλέφωνο: 2421070073
Fax: 2421070073