ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Πατέρας πέντε παιδιών της Αργυρώς, της Ευτυχίας, της Χριστίνας, του Νικόλα και του μικρού Αχιλλέα και εγώ ο ίδιος παιδί πολύτεκνης οικογένειας γεννήθηκα το έτος 1959 στο Βόλο, από όπου μετακομίσαμε με την οικογένειά μου στην Αθήνα και στη Νέα Σμύρνη, που πέρασα τα χρόνια της εφηβείας μου. Στα χρόνια εκείνα, γαλουχήθηκα με τις αρχές και τις αξίες του πατέρα μου, που μου έμαθε ότι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και η οικογένεια είναι τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο. Παράλληλα με έμαθε να αγαπώ τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ομάδα της γειτονιάς μου, που μέσα στο γήπεδο της μεγάλωσα, τον Πανιώνιο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, μετανάστευσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου με μεγάλη επιτυχία δραστηριοποιήθηκα στις επιχειρήσεις εστίασης και θεάματος, δημιουργώντας ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο, αρνούμενος όμως να αποδεχτώ την Αμερικανική Υπηκοότητα, διότι μου ζητήθηκε να δηλώσω ότι σε περίπτωση εμπλοκής των Η.Π.Α. με την γενέτειρά μου, όφειλα να πάρω το μέρος τους. Το έτος 1996 επέστρεψα στην Ελλάδα και ανέλαβα για πρώτη διοικητική θέση στην ομάδα του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης, διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, που κατέληξε στην έξοδό της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, από όπου και αποχώρησα το έτος 2006, αρνούμενος να συμβιβαστώ, όπως δεν έχω πράξει ουδέποτε στην ζωή μου, με μερίδα φιλάθλων που ήθελαν τον Πανιώνιο ως μέσο βιοπορισμό και προσωπικής ανάδειξης.

Το έτος 2008 επέστρεψα στην πόλη που γεννήθηκα, αναλαμβάνοντας την διοίκηση της μίας από τις δύο ομάδες της, αυτής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας, που εκείνη την εποχή όμως παρέπαιε τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά, το οποίο και κατάφερα με την αμέριστη συμπαράσταση των συνεργατών μου και του φίλαθλου κόσμου, καθώς όχι μόνο βγήκε από το αδιέξοδο που βρίσκονταν, αλλά διέγραψε μια εξαιρετική πορεία στην Πρώτη Επαγγελματική Κατηγορία της Ελλάδας και κέρδισε άξια την έξοδό της στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2011, με μια απαράδεκτη και καθόλα παράνομη πολιτική παρέμβαση, η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ τιμωρήθηκε με προσωρινό αφανισμό, από τον οποίο τόσο η ίδια όσο και κατ’ επέκταση η πόλη υπέστει μεγάλη οικονομική ζημία, ενώ εγώ με ένα σαθρό και προκατασκευασμένο κατηγορητήριο οδηγήθηκα μέσα από ρωμαϊκού τύπου τηλεοπτική φιέστα στη φυλακή.

Πιστός στις αρχές με τις οποίες μεγάλωσα, χειρίζομαι όλες τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εργαζόμενος ακούραστα, ευσυνείδητα και υπεύθυνα, χαίροντας ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού ακόμα και από τους αντιπάλους μου, αγωνιζόμενος με πάθος απέναντι σε όλους εκείνους, που σε όλες τις εκφάνσεις των κοινωνικών δραστηριοτήτων προσπαθούν να αποκομίσουν ευκαιριακά οφέλη για ίδιο όφελος, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.