ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 

 

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Βόλου, αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης ζώων συντροφιάς. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας του ασκείται από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Κτηνιατρικής.

Οι εγκαταστάσεις υποδοχής-φιλοξενίας-φροντίδας ζώων στο οργανωμένο καταφύγιο του δήμου Βόλου, έχουν δυνατότητα σε αριθμό σαράντα (40) θέσεων.

Ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων και αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την ευζωία των ζώων, ο δήμος μας σχεδίασε, συνέταξε σχετική μελέτη, την έχει υποβάλλει ήδη στα πλαίσια του  επιδοτούμενου προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την επέκταση του υπάρχοντος δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων για επιπλέον τριάντα (30) θέσεις, και την λειτουργία κτηνιατρείου. Τέλος επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων, επειδή “δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πως αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής”, καθώς και την προώθηση της υιοθεσίας ζώων από τους δημότες, όπου τα ζώα θα νοιώσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημ. Υγείας δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις που αφορούν σε καταγγελίες για ύπαρξη αδέσποτων σκύλων, επιθέσεις, δαγκώματα κ.λ.π. καθώς και αναφορές για πληγωμένα σκυλιά και πράττει κατά περίπτωση δίνοντας σχετικές εντολές στον ανάδοχο του Προγράμματος Περισυλλογής αδέσποτων σκύλων.

Επίσης περισυλλέγει, ελέγχει, εμβολιάζει, φροντίζει, περιθάλπει, στειρώνει, αποθεραπεύει και τοποθετεί ηλεκτρονική σήμανση σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς με τελικό προορισμό τους την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, στα όρια του δήμου μας, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία.

 Πολλά ζώα εγκαταλείπονται στον δρόμο χωρίς δεύτερη σκέψη και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους ή πεθαίνουν. Η υιοθεσία σώζει ένα ζώο.

Εάν μπορείτε να προσφέρετε «σπίτι» σε ένα από τα υπέροχα ζώα του καταφυγίου μας, η ανταμοιβή που θα εισπράξετε σε αγάπη και αφοσίωση θα είναι τεράστια. Οι σκύλοι που είναι προς υιοθεσία, δίνονται εμβολιασμένοι, αποπαρασιτωμένοι, με ηλεκτρονική σήμανση και στειρωμένοι, έχοντας πρώτα περάσει από τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο. Αν σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε κάποιο σκυλάκι, είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα, 2421020412, 2421022745, 2428073111.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοτικό Καταφύγιο Βόλου

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕIΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK 

Ο Δήμος Βόλου τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει πολύπλευρα τις προσπάθειες του για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του και όχι μόνο.

Στο Δήμο συνυπάρχουμε με χιλιάδες αδέσποτες ψυχές και η βελτίωση των δικών τους συνθηκών διαβίωσης μπορεί να γίνει μόνο από ΟΛΟΥΣ μας και ΜΑΖΙ

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη η φόρμα ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ