ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού – Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Βόλου, που συστήθηκε το 2011 με αντικείμενο τους τομείς της εκπαίδευσης παιδιού, του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

Έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού, των μουσείων και των βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου. Οι αρμοδιότητές του καλύπτουν ένα μεγάλο και πολυδιάστατο έργο, που αφορά τα θέματα της προσχολικής εκπαίδευσης, της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, νέων κι ενηλίκων, της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και προώθησης ντόπιου καλλιτεχνικού και αθλητικού δυναμικού, της λειτουργίας της Συμφωνικής ορχήστρας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, τις παραγωγές του δημοτικού θεάτρου, της οργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, της  μελέτης και προβολής της τοπικής ιστορίας, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Οι κεντρικές υπηρεσίες του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στεγάζονται στο κτήριο του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως, πρώην εργοστάσιο μεταξιού αδερφών Ετμεκτζόγλου) με διασπορά δομών σε ολόκληρο τον ενιαίο «καλλικρατικό» Δήμο Βόλου. Περιλαμβάνει τις Διευθύνσεις Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών (www.doepap.gr). 

 

ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου με εξειδίκευση στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της μεταλυκειακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.  Οι υπηρεσίες και τα προγράμματα της καλύπτουν το σύνολο των πληθυσμιακών και ηλικιακών ομάδων στην πόλη μέσα από 35 δομές και ολοκληρωμένες δράσεις που υλοποιούνται σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό δήμο.  Με έναν αριθμό που ξεπερνά τους 4.500 επωφελούμενους και προγράμματα για άτομα με αναπηρία, για ηλικιωμένους, για παιδιά και νέους, για Ρομά και αστέγους, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές δομές της, η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ φιλοδοξεί, με ποιοτικές και πιστοποιημένες υπηρεσίες να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην ενίσχυση ενός ιστού προστασίας και κοινωνικής μέριμνας όλων των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ανάγκη.