10.03.2021

Την Τετάρτη 10.03.2021 η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων κ. Αναστασία Μορφογιάννη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Ευθύμιο Τζούνη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπεύθυνο Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας της 5η Υ.ΠΕ. - Κ.Υ. Βόλου κ. Μπακούλα Γεώργιο, με κύριο θέμα τον εμβολιασμό του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αστυνομία από την αρχή της πανδημίας επιφορτίστηκε με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα. Παρόλα αυτά, όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Μπακούλα, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας , ακόμα και για τις περιπτώσεις δόσεων των εμβολίων που έμειναν αδιάθετες.

"Ως Δημοτική Αστυνομία όλο αυτό το διάστημα στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο της πανδημίας και των μέτρων κατά της διασποράς του κωρονοϊού. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρέθηκαν οπουδήποτε τους ζητήθηκε, για την αποφυγή συνωστισμού, κάνοντας ελέγχους είτε μεμονωμένα, είτε συμμετέχοντας σε μεικτά κλιμάκια. Δυστυχώς όμως η κεντρική κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει την υπηρεσία , σαν υπηρεσία δεύτερης κατηγορίας ξεχνώντας προφανώς την συνεισφορά των υπαλλήλων αλλά και τους κινδύνους στους οποίους εκτέθηκαν και συνεχίζουν να εκτίθενται οι ίδιοι καθημερινώς. Πίσω από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς δεν βρίσκονται κάποιοι άτρωτοι υπερήρωες χωρίς ανάγκη για εμβολιασμό. Πρόκειται για ανθρώπους με οικογένειες και παιδιά, που η καθημερινότητά τους εκ' των πραγμάτων τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο που μαστίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα αντιμετωπίζονται και μεροληπτικά, μιας και ήδη υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό των αστυνομικών υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ."

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε συντονισμένες κινήσεις με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων δήμων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των Δημοτικών Αστυνομικών που αποτελούν και υπαλλήλους πρώτης γραμμής. Θα αποσταλεί για αυτό το σκοπό και έγγραφο προς την Πολιτική Προστασία έτσι ώστε να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τον εμβολιασμό τους.

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη