Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων κας Αναστασίας Μορφογιάννη

10.03.2021

Την Τετάρτη 10.03.2021 η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων κ. Αναστασία Μορφογιάννη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Ευθύμιο Τζούνη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπεύθυνο Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας της 5η Υ.ΠΕ. - Κ.Υ. Βόλου κ. Μπακούλα Γεώργιο, με κύριο θέμα τον εμβολιασμό του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αστυνομία από την αρχή της πανδημίας επιφορτίστηκε με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα. Παρόλα αυτά, όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Μπακούλα, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας , ακόμα και για τις περιπτώσεις δόσεων των εμβολίων που έμειναν αδιάθετες.

"Ως Δημοτική Αστυνομία όλο αυτό το διάστημα στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο της πανδημίας και των μέτρων κατά της διασποράς του κωρονοϊού. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρέθηκαν οπουδήποτε τους ζητήθηκε, για την αποφυγή συνωστισμού, κάνοντας ελέγχους είτε μεμονωμένα, είτε συμμετέχοντας σε μεικτά κλιμάκια. Δυστυχώς όμως η κεντρική κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει την υπηρεσία , σαν υπηρεσία δεύτερης κατηγορίας ξεχνώντας προφανώς την συνεισφορά των υπαλλήλων αλλά και τους κινδύνους στους οποίους εκτέθηκαν και συνεχίζουν να εκτίθενται οι ίδιοι καθημερινώς. Πίσω από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς δεν βρίσκονται κάποιοι άτρωτοι υπερήρωες χωρίς ανάγκη για εμβολιασμό. Πρόκειται για ανθρώπους με οικογένειες και παιδιά, που η καθημερινότητά τους εκ' των πραγμάτων τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο που μαστίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα αντιμετωπίζονται και μεροληπτικά, μιας και ήδη υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό των αστυνομικών υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ."

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε συντονισμένες κινήσεις με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων δήμων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των Δημοτικών Αστυνομικών που αποτελούν και υπαλλήλους πρώτης γραμμής. Θα αποσταλεί για αυτό το σκοπό και έγγραφο προς την Πολιτική Προστασία έτσι ώστε να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τον εμβολιασμό τους.

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη

 

 

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)
 
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.