Την Παρασκευή 12.03.2021, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με στελέχη της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τη μεριά της ΕΛ.ΑΣ ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θανάσης Καλαμπόκας ως Α' Υποδιευθυντής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ντιζές ως Β' Υποδιευθυντής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Αστυνόμος Α' κ. Βασίλειος Μπαλατσούκας , η εκπρόσωπος της Τροχαίας Βόλου αντί του κ Κουλούρη, Αστυνόμος Β' κα. Βασιλική Φιλοκώστα και από τη μεριά του Δήμου Βόλου , η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων κα. Αναστασία Μορφογιάννη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας κα. Κατοίκου Ελισάβετ και ο Υπεύθυνος Αστυνόμευσης κ. Κουβάτας Απόστολος.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη καλής συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα κοινών αρμοδιοτήτων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στους ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τις διαδικασίες, το χειρισμό και το συντονισμό των ελέγχων των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και τον καταμερισμό του φόρτου για τη βεβαίωση των γνησίων της υπογραφής.

Στη συνάντηση ενημερώθηκαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ από τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και για το νέο Ψηφιακό Σύστημα Βεβαίωσης Παραβάσεων - με εφαρμογή σε έξυπνα κινητά - που απέκτησε ο Δήμος Βόλου. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που πρόκειται να λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες, έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιλογή του Δήμου Βόλου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των διαδικασιών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Εν κατακλείδι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία και συνεχής συνεννόηση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας. Για αυτό το σκοπό ορίστηκε να πραγματοποιείται συνάντηση των στελεχών μία φορά το μήνα, για τον καλύτερο συντονισμό των δύο υπηρεσιών. Τέθηκαν μάλιστα ως βασικές προτεραιότητες για τις δύο πλευρές, τόσο η ύπαρξη καλής συνεργασίας και κατανόησης προς τους πολίτες, όσο και η τήρηση της νομιμότητας στην πόλη του Βόλου.

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη