Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων κας Αναστασίας Μορφογιάννη

Την Τετάρτη 24.03.2021, κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, πραγματοποίησαν ελέγχους στη λαϊκή αγορά με είδη ένδυσης – υπόδησης, επί της οδού Καποδιστρίου. Οι έλεγχοι δεν επικεντρώθηκαν μόνο στην κατοχή άδειας, τον έλεγχο των υπαλλήλων – βοηθών και στην κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από αυτούς, αλλά και στην κατοχή των ειδικών βεβαιώσεων μετακίνησης και την καθολική χρήση μάσκας από τους ίδιους και τους πελάτες.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά από καταγγελίες των ίδιων των επαγγελματιών λαϊκών αγορών, για παραβιάσεις του Ν. 4497/2017 περί υπαίθριου εμπορίου και εφόσον είχε ήδη προηγηθεί περίοδος αυστηρών συστάσεων σε όλη την διάρκεια Φεβρουαρίου – Μαρτίου από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Στο σημερινό έλεγχο βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για παραβίαση των διατάξεων του Ν. 4497/2017, περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων σε χώρο λαϊκής αγοράς και 4 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και άσκοπη μετακίνηση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε γενικές γραμμές οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών – ακόμη κι εκείνοι που τους επιβλήθηκε πρόστιμο – ήταν συνεργάσιμοι και αντιλήφθηκαν πως η τήρηση της νομιμότητας είναι σημαντικότατη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, είτε αυτόνομα από την υπηρεσία μας, είτε με τη συμμετοχή μας σε μεικτά κλιμάκια με άλλες συναρμόδιες αρχές.

Επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι οι επαγγελματίες οφείλουν κατά τον έλεγχο να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και να επιδεικνύουν την νόμιμη άδεια η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ και να είναι θεωρημένη, την αστυνομική τους ταυτότητα για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και να δραστηριοποιούνται αυτοί που αναφέρονται στην άδεια ή οι νόμιμα δηλωμένοι βοηθοί τους και όχι τρίτα αδήλωτα πρόσωπα. Ταυτόχρονα οφείλουν να επιδεικνύουν και την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης που εκδίδεται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα από το taxisnet. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου στα τηλ: 2421353261 – 262 (γραφείο λαϊκών αγορών).

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη

 

 

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)
 
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.