Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ

Η Δημοτική Αστυνομία, μετά την επανασύστασή της , αποτελεί μια νευραλγική υπηρεσία του Δήμου Βόλου και έναν από τους σημαντικότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος της υπηρεσίας είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, η διατήρηση της ευταξίας στην πόλη και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με την διασφάλιση της προσβασιμότητας πεζών και ΑμεΑ και την συνεχόμενη βελτίωση των συνθηκών της κυκλοφορίας όπου παρατηρείται εντονότερο πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες δε, η Δημοτική Αστυνομία έχει αναλάβει επιπρόσθετα και τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού , παρά την υποστελέχωσή της.

Στη Δημοτική Αστυνομία έχουν ανατεθεί περισσότερες από 28 αρμοδιότητες, ενώ από τις πιο σημαντικές αφορούν την τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα την παράνομη στάθμευση, ο έλεγχος των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, η τήρηση των διατάξεων για τα ζώα συντροφιάς και ο αντικαπνιστικός νόμος. Η υπηρεσία βεβαίως συνδράμει και βοηθά στη λειτουργία του δήμου μας και των υπηρεσιών του, με κάθε δυνατό τρόπο - στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της – κάθε φορά που υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αίτημα.

Τον τελευταίο καιρό , λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου και των έκτακτων καιρικών φαινομένων, η υπηρεσία μετατόπισε το βάρος των ελέγχων στην τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 με αποτέλεσμα να "χαλαρώσουν" οι έλεγχοι σε άλλες αρμοδιότητες και κυρίως στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης. Ωστόσο , μετά τη μερική άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας από την κεντρική κυβέρνηση που είχε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης στους κεντρικούς δρόμους, η υπηρεσία σκοπεύει να εντατικοποιήσει και πάλι τις επόμενες μέρες τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. Άλλωστε η πανδημία του κορωνοϊού δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης μας.

Εν προκειμένω ανακοινώνουμε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις για την παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λωρίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων και ταξί , τις διαβάσεις των πεζών, τις ράμπες ΑμεΑ και τα πεζοδρόμια. Σημειώνουμε ότι πρώτη προτεραιότητα από την υπηρεσία μας είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και γι' αυτό το λόγο η υπηρεσία θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή σε περιπτώσεις κατάληψης θέσεων ΑμεΑ- ακόμα και όταν πρόκειται για ολιγόλεπτη στάση- αλλά και σε παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων ή μοτοσυκλετών πάνω σε πεζοδρόμια και ειδικότερα στις ειδικές διαδρομές διελεύσεων τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι αντικοινωνικές παραβάσεις άλλωστε έχουν ως άμεση συνέπεια και την αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τα κλιμάκια ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε πρώτα από όλα τη συνεργασία με τους πολίτες για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση της επιβολής των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία κυρώσεων. Η συμμόρφωση με τις υποδείξεις των υπαλλήλων και η αναζήτηση νόμιμων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς είναι πρώτα από όλα δείγμα σεβασμού προς τους άλλους πολίτες που ταλαιπωρούνται από τις παράνομες σταθμεύσεις , ακόμη κι όταν αυτές γίνονται για ελάχιστα λεπτά. Η Δημοτική Αστυνομία λοιπόν, σκοπεύει τις επόμενες ημέρες, μέσω εντατικών ελέγχων, να προσπαθήσει να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην πόλη μας.

 

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων - Εκδηλώσεων

Αναστασία Μορφογιάννη

Εκτύπωση άρθρου

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε πλήρη λειτουργία το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία - Σύμμαχος μας η τεχνολογία»  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων των πληγέντων του Daniel
Ανοικτή μέχρι 12 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της Πρώτης Αρωγής  
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Απαραίτητη η επικοινωνία με τους Δήμους
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Χορήγηση οικονομική ενίσχυσης πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στο Δήμο Βόλου
    Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες  υπέστησαν ζημιές από τη πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βασει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών σε διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (2021-2027)
 
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου
Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.